"Ferenczi Krisztina, fájdalmasan korán elhunyt kolléganőnk elképesztő alapossággal tárta fel az Orbán család vagyoni helyzetét, beszélt Mészárossal és Lévaival, majd arra jutott: Hatvanpuszta valójában a kormányfőé."

 
Madártávlatból a birtok, Nárcisz lakhelye. Kié még? - A hatvanpusztai birtok - Forrás: Google Earth

"Amennyiben konklúziója helytálló, ez felveti azt a kérdést, kinek a vagyonát hizlalják valójában a Mészáros által elnyert közbeszerzések, illetve kinek a cégei Mészáros cégei. A jelek mindenesetre Orbánra mutatnak (ez egyben azt is jelenti, hogy a kormányfő egyszerre politikai és gazdasági főoligarcha) – de hivatalosan erről persze szó sincs. És érdemben nem is lehet, ugyanis a vagyonbevallások rendszere alkalmatlan arra, hogy érdemben számba vegye az ingó-, ingatlan-, kötvény- és készpénzvagyont.
A vagyonnyilatkozatok kijátszásához mindössze egy dolog szükséges: egy stróman. És úgy tűnik, Orbánék megtanulták a leckét, hiszen míg az első Fidesz-kormány alatt több vagyonbotrány tépázta a miniszterelnöki családot, az utóbbi hat évben béke volt – amíg fel nem tűnt Nárcisz... "
A további részletek a friss VH-ban:
Nárcisz kutya mint nyomravezető:
Orbán Viktort "vagyonnyilatkozat tételére kötelezi a törvény – vagy huszonöt éve egyfolytában. Azaz gyakorlatilag minden bevételéről, esetleges ingatlanvásárlásáról és cégkapcsolatáról mindent tud az átlagember. Ám Orbán zsebe a legjobb esetben is tejüvegből van, ugyanis hiába minden törvényi előírás, csak annyi látszik, hogy valami van benne, de hogy pontosan mi és mennyi, azt senki nem tudja. Ha mégis kiderül valami, az leginkább a véletlennek köszönhető."


A témához kapcsolódó címlapos összefoglalónk:
Kezeket az asztal fölé! - Összefog az USA és az EU a magyar korrupció ellen -
Az Amerikai Egyesült Államok segítségét és információit ajánlotta fel egy magyar ügyekben illetékes magas rangú amerikai diplomata, amikor néhány napja Brüsszelben az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) vezetőivel tárgyalt. Fokozódik a nyomás a magyar kormányon, amivel összefügghet, hogy egy szövevényes ügyben állítólagos amerikai kémek ellen nyomoz a magyar rendőrség.

Háttérinformációk a friss Vasárnapi Hírek 10-11. oldalán, "Háború a háttérben", és "Nárcisz kuvasz mint nyomravezető" címmel.

Háború a háttérben: - Amerikai információkból építkezve szoríthatja meg az OLAF a magyar kormányt -  Rohamtempójú tőkefelhalmozásba kezdett a Fidesz – a háttérben korrupcióról és pénzmosásról beszélnek - Amerikai kémügy fűszerezi a gazdasági „háborút”...

Ezzel a témával foglalkozik Szerkesztői Vélemény rovatunkban Gál J. Zoltán főszerkesztő vezércikke is: "Mennyiség" címmel.
A részletek a friss VH-ban.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!