„Ha egy társadalom nem elég nyitott a fogyatékos emberekre, akkor miért lenne az egy fogyatékosok számára rendezett sporteseményre? Remélem, hogy a NOB számára ez elég tanulság lesz ahhoz, hogy a jövőben milyen szempontok alapján ítélnek oda egy olimpiát. A 21. században egy rendező városnak kutya kötelessége a paralimpiát is ugyanolyan színvonalon megrendezni. Ami most Rióban történik, az nekünk is intő jel.Ha eséllyel akarunk pályázni 2024-re, akkor sürgősen tennünk kell ez ügyben.”

 

… „Az elmúlt években hatalmasat léptünk előre a kommunikációban, elfogadottságban, de nyilván sok dolga van még a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságnak. Ezért is sokkoló, ami Rióban történik.” Pásztory Dóra gondolatait idéztük az interjúból, amelynek teljes szövege a friss Vasárnapi Hírekben olvasható.

Munkatársunk, Kövesdi Péter a paralimpiai bajnok nagy figyelmet keltő gesztusairól is érdeklődik:„Egykori élsportolóként szokatlanul aktív publicista. Egy héten belül írt kritikus megjegyzéseket az olimpikonokkal szembeni túlzott elvárásokról és a lovagkeresztje visszaadása kapcsán a verbális erőszakról.”

„A sport nem lehet gyógyír minden bajunkra
- A parasport viszont igenis jó üzlet
- Tanulnunk kéne a brazilok kudarcából – állítja Pásztory Dóra paralimpiai bajnok”


Az interjú „Sokkoló, ami Rióban történik” címmel az augusztus 27-i Vasárnapi Hírekben jelent meg.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!