Bill Clinton megrendelésére mocskos részleteket szedett elő Monica Lewinsky múltjából, tartotta a száját, hogy Arnold Schwar­­zeneggert megválasszák kormányzóvá, dolgozott Kevin Cost­nernek és Michael Jacksonnak is.

 
Pellicano kuncsaftjai. Fekete: megbízók. Narancssárga: célpontok

A legtöbb sztár mobiltelefonjából egy kis készülék azonnal az ő számítógép-hálózatára rögzítette a hívásokat. A biztonság kedvéért kocsija csomagtartójában mindig volt egy baseballütő. Megengedhette magának, hogy egy luxusétteremben falhoz vágjon egy tányér spenótot, mert az ételt zúzott, és nem szeletelt fokhagymával ízesítették.

A ma 67 éves Anthony Pellicano Hollywood legmenőbb magánnyomozója volt, aki mindent előásott ügyfelei ellenségeiről. Ma egy texasi börtön la­­kója.

„Mi olyan érdekes abban, hogy egy bulvárlap megszerezte Hugh Grant hangposta-üzeneteit? Ilyen nagy botrányt csaptak volna, ha Rupert Murdoch nem lenne érintett? Senkit nem érdekel, ha lehallgatják Britney Spearst. A lényeg az, tudta-e Murdoch, mit csinálnak az emberei, elítélte-e őket. Biztos vagyok benne, hogy nem tudott semmiről” – mondta Pellicano a Newsweek magazin riporterének a brit bulvárlap, a News of the World lehallgatási botránya kapcsán. A férfit 2008-ban 76 vádpontban – közöttük csalás, lehallgatás és zsarolás – találták bűnösnek. Azóta ez volt az első alkalom, hogy interjút adott. Állítja, a News of the World munkatársai kispályások voltak hozzá képest. „A csúcson én álltam. 25 ezer dollár volt az óradíjam. Ezek csak kis külsősök voltak, akik a riporterekkel együttműködve akartak információt összekaparni a celebekről. Ha az újságtól felhívtak volna, hogy dolgozzak nekik, kinevettem volna őket” – mondta.

„Ha tudnák, mik voltak a sztárok otthonaiban: kokain, heroin, ecstasy, gyógyszerek. Egy doktor adagonként 350 dollárért morfiumot adott be nekik” – mesélte Hollywood egykor legbefolyásosabb magándetektíve, aki Sylvester Stallone, vagy Nicole Kidman után is nyomozott, de mindig hűséges maradt megbízóihoz. Egyszer sikerült eltussolnia, hogy egy férfi sztár szeret vibrátorral játszani, így a sztori nem jelent meg a National Enquier bulvárlapban. De a mai napig nem hajlandó megmondani, ki volt az. Azt sem árulja el, miért bontott szerződést Michael Jacksonnal. 1993-ban az énekes azzal bízta meg Pellicanót, hogy tisztázza őt a gyermekmolesztálási ügyében. De a nyomozó előtte megmondta Jacksonnak, ha tényleg igazak a vádak, kicsinálja. „Végül otthagytam, mert kiderült egy-két dolog. A molesztálásnál is rosszabbat tett azokkal a gyerekekkel” – meséli, de hogy mit tudott meg, azt nem árulja el.

Pellicano mélyről indult, díjbeszedőből lett személyi testőr az 1980-as évek elején, majd a sztárok magánnyomozója, de gyakran nevezte magát színésznek vagy harcművésznek is. Szerencsecsillaga 2002-ben kezdett leáldozni, mikor a Los Angeles Times újságírója, Anita Busch megvádolta azzal, hogy Pellicano verte szét az autóját és küldött neki fenyegető üzenetet bosszúból, mert le akarta leplezni a detektívet és megbízóját. Az újságíró nyomozásába az FBI is bekapcsolódott. 2004-ben tartóztatták le Pellicanót az irodájában, ahol plasztikbombákat és kézigránátokat találtak, amelyeket – állítja – egy sztártól szedett el, hogy nehogy baj történjen vele. Emellett többezernyi rögzített telefonbeszélgetést, professzionális lehallgatóprogramot és bizonyítékot is találtak arra, hogy a legtöbb telefontárságnál volt beépített embere.

2008-ban 15 évre ítélték. A börtönben haikukat ír, sakkozik vagy keresztrejtvényt fejt. Sokan kérték már, írjon könyvet az élményeiről. De azt mondja, képtelen rá, miközben több száz ember zajong körülötte. Jó magaviseletért két év múlva kijöhet. Talán majd akkor.

 

Pellicano megrendelõi

A már két éve elhunyt Farrah Fawcett akkor bérelte fel Pellicanót saját védelmére, amikor korábbi partnere, James Orr bíróság előtt állt, mert azzal vádolták, hogy bántalmazta Fawcettet. A pletykák később arról szóltak, hogy Pellicano több volt, mint Fawcett testőre.

Terry Christensen, aki a Metro Gold­wyn Mayer tulajdonosának, Kirk Kerkoriannak az ügyvédjeként dolgozott, állítólag azért bérelte fel Pellicanót, hogy lehallgassa Kerkorian exfeleségének a mobiltelefonját.

Bert Fields ügyvéd Jeffrey Katzenberg producer „védelmére” bérelte fel Pellicanót.

Keith Carradine szerint volt barátnője is felbérelte Pellicanót, hogy zaklassa őt, kilyukasztva kocsikerekeit és betörést kísérelve meg a házába.

Tom Cruise a pletykák szerint kétszer is foglalkoztatta Pellicanót: először Nicole Kidmantől való válásakor, másodszor pedig akkor, amikor Michael Davis Sapir azt terjesztette a sármőrről, hogy meleg.

Michael Jackson azért bérelte fel Pellicanót, hogy tisztára mossa őt a gyerekmolesztálási ügyben.

Jerry Springer busás összeget fizetett Pellicanónak, hogy kiderítse, ki filmezte le, amikor a pornósztár Kendra Jade-del, és annak mostohaanyjával töltött hármasban egy éjszakát.

Kenneth Star Pellicanóval filmeztette le Sylvester Stallonét egy jogi vitája közben.

Kevin Costner Pellicano segítségével vonta felelősségre Sheri Stewartot, aki azt terjesztette Costnerről, hogy szerelmi viszonyba keveredett egy 11 évessel.

Pellicano Michael Ovitz megbízásából nyomozott a szabadúszó riporter, Anita Busch és a New York Times riportere, Bernard Weinraub után.

 

Anthony Pellicano figurája kísértetesen hasonlít Francis Ford Coppola Magán­beszélgetés című filmjének főszereplőjére, Harry Caulra, a lehallgatások királyára. Harry – a filmben Gene Hackman alakítja – egyik munkája során döbben rá, mennyire kiszolgáltatott és magányos. A lehallgató szakemberek legje hirtelen paranoiássá válik, amely már-már az őrületbe kergeti.

 

A komikus Chris Rock felkérésére Pellicano egy Los Angelesben élő, békéscsabai születésű magyar lány, Zsibrita Mónika után nyomozott ’99-ben. Zsibrita, aki korábban aktmodell volt, 1998-ban szűrte össze a levet a népszerű Rockkal, a második találkozás alkalmával ágyba is bújtak, Zsibrita egy évvel később gyereket szült, majd apasági keresetet nyújtott be Rock ellen. A humorista ekkor vette igénybe Pellicano szolgáltatásait. Zsibrita végül elvesztette a pert, mivel bebizonyosodott, nem Chris Rock volt gyerekének apja. Pellicano későbbi tárgyalásán a bíróság kezébe került egy telefonbeszélgetés, melyben Pellicano tudatja Rockkal, hogy megszerezte a Zsibrita Rock elleni feljelentéséről készült rendőrségi jegyzőkönyvet. Zsibrita később magánlaksértés miatt is beperelte Rockot.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!