„Nem vagyok kultúrkör” címmel jelent meg Presser Gáborral interjú a friss Vasárnapi Hírekben.

 
Presser Gábor - Fotó: Ferenczy Dávid

„Ülünk a szobájában, a Vígben. Húsz négyzetméter, három zongora, egy sor furcsa zeneszerszám. A polcon kalapok: kemény, puha, piros, fekete, zöld, sárga. Nyakában az elmaradhatatlan sál, bár odakint 30 fok van. Fáradt, mert rohant, innen is siet. Találkozót egyeztet telefonon. Ősrégi, nyomógombos fajta, a naptárba pedig akkurátusan, ceruzával írja a dátumot. Elnézést kér, még nem reggelizett, kérdi, zavarna-e, ha enne? Cseresznyével kínál, elfogadom, az ember ne hagyja ki, ha Presserrel egy tálból.”

Ajánlónkban két részlet a beszélgetésből:

A tehetségkutatókról:

„VH: – Az előbb említette a tehetségkutatókat, amiket – mellesleg – „kultúrkörökben” illik leszólni. De ezek nélkül ma valószínűleg nem ismernénk Oláh Ibolyát, és Presser Gábor se turnézna Rúzsa Magdival.
Presser Gábor: – Akkor én nem vagyok „kultúrkör”. Mert lehet a tehetségkutatókat utálni, de ezek hozzák elő ezeket a gyerekeket. És közben a nézők is sokat kaptak a műsoroktól. Persze, mint minden sikeres dolog, ez is elkezdett túlburjánzani. Ma már nem a tehetségkutatás a cél, inkább emlékeztetnek olajozott gépezetű szappanoperára, mint valódi tehetségkutatókra.”

A Kanye West elleni perről:
„VH: – Mit mondanak a jogászai, nyerhető egy ilyen per, innen a keleti végekről?

Presser Gábor: – Azt, hogy meg kell próbálni. Meg azt, hogy lehet, nem is per lesz, hanem megegyeznek. De innen kell indítani. Ez van. Elszakadt a cérna. Kicsit látványosan szakadt el. Nem vagyok perelős, életemben egyszer pereltem, egy filmes céget. Azt megnyertem, lehet, hogy ezt meg elveszítem. Az is lehet, egyezkedni fognak, de még az is, hogy mindent szépen rendbe hoznak, és végre lesz szerződés. Nem hittem volna, hogy ez ennyire érdekes sztori, hogy a világsajtó is foglalkozik vele(m). Még ha nem is miattam.”


Kövesdi Péter teljes interjúja a július 9-én megjelent VH-ban olvasható.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a következő héten, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!