Lapunknak a Publicus Intézet készít rendszeresen pártpreferencia-méréseket. Jelenleg a Publicus az egyetlen, rendszeres havi pártpreferencia-kutatásokat végző – a kormánytól független – intézet. Decemberi mérésükből kiderül: már nem hívószó a migráns: új gumicsontot keres a Fidesz.

 
Pulai András - Fotó: Ferenczy Dávid

Kifulladni látszik a kormányzati migránskampány: egyrészt a Fidesz népszerűsége befagyott, másrészt ismét egyre többen elégedetlenek a kormány munkájával. A dolog pikantériája, hogy a kabinetből most éppen fideszesek ábrándulnak ki. A lapunknak rendszeresen közvélemény-kutatásokat készítő Publicus Intézet vezetője szerint nincs ebben semmi csodálnivaló. Pulai András úgy gondolja, azok sokalltak be, akiket mostanában szerzett meg/ vissza a Fidesz – azaz olyan bizonytalan szavazókról van szó, akik korábban fideszesek vagy jobbikosok voltak, aztán otthagyták táborukat, a bizonytalanokhoz igazoltak, majd a „kerítéspolitika” a kormánypárthoz „térítette őket”.

Épp ezért Pulai úgy véli, a Fidesz már javában azt teszteli, mivel válthatja föl a menekültügyi kommunikációt. Ám a jelek szerint bármivel is rukkol elő a kormánypárt, nem kell attól tartania, hogy az ellenzék belezavar az üzenetébe: a demokratikus oppozíció kérlelhetetlenül beragadt az utóbbi évben, a Jobbik népszerűségét pedig durván lereszelte a Fidesz.


Összeállításunk a friss VH 8. oldalán

A teljes cikket a január 2-án megjelent Vasárnapi Hírekben olvashatja.
A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!