A Vasárnapi Hírekben két elemzésben - "A kormány brókere" és "Szijjártó a parketten" - mutatjuk be a letartóztatott Quaestor-vezértől a külügyhöz és az Orbán-kormányhoz vezető szálakat. Ha kiderülne, hogy ez a botrány "államilag megtolt piramisjáték volt, az mindent megmagyarázna... - Ezzel a botránnyal foglalkozik Gál J. Zoltán vezércikke "Piramisjátékosok" címmel, a Jogászszemmel rovatban Sándor Zsuzsa "Hazugságok hálójában" címmel az ügyészség szerepének kérdését járja körül - és a károsultak tragédiájáról ír Gerlóczy Márton Naplójában, "Ki ássa meg a sírt" címmel...

 
Vasárnapi Hírek, 2015. április 4., 14. szám

A Quaestor-botránynak az Orbán-kormány csúcsaiig érő szálait felfejtjük "A kormány brókere" és "Szijjártó a parketten" című elemzéseinkben. Ugyancsak ebben a lapszámunkban pontos elemzést talál Varga Kristóftól az Orbán-rezsim természetéről, amely lehetetlenné és értelmetlenné tesz minden próbálkozást, hogy Orbán Viktor személyét és a rendszer mély válságjeleit különválasszák, a rendszert "javítgatni" próbálják.

Tapolcai-sümegi-ajkai riportunk arról számol be, milyen hatások mutathatók ki máris egy időközi választásra váró vidéki körzetben.

Gál J. Zoltán "Piramisjátékosok" című, e heti vezércikkében mindebből levonja a következtetéseket:

"Szijjártó szerepe magyarázhatatlan, helyzete tarthatatlan már, de
ő azért csak egy mellékszereplő ebben az állami piramisjátékban. Az
egyik főszereplő nagy nehezen már előzetesbe került, vele kapcsolatban
csak az a kérdés maradt: elmondja-e mindazt, amit tud? Nem
lényegtelen ez abból a szempontból, hogy a másik főszereplő meddig
tudja még piramisjátékát folytatni."


Mindezeket a legfrissebb VH-ban írtuk meg részletesen.
A Vasárnapi Hírek már szombaton, április 4-én megjelent, és a nyitva tartó helyeken egész hétvégén kapható lesz.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!