Elcsigázott adózók. - Már a legszegényebbre nyomul a kormány. - Újfent azokra vetnének adót, akiknek amúgy sincs sok. - Gomba, csiga, gyógynövény – mindegy, csak fizessenek

 
Gombaszedők - Fotó: Kállai Márton

Rászálltak a szegényekre... és a csigázókra, no meg a gyógynövényszedőkre. Az Orbán-kormány szó szerint leszállt a mélybe, mert legújabb tervezetével azokat adóztatná, akik amúgy is a mindennapi megélhetésükért küzdenek. Ráadásul a cserébe kapott adóbevétel olyannyira elenyésző, hogy abból aligha pótolható az államkassza hiánya. Arra mindenesetre jó, hogy az állam éreztesse, mindenre és mindekire figyel, még akkor is, ha a magyarok például alig esznek csigát, azt a keveset, amit évente összegyűjtenek, viszik külföldre. A legújabb hírek szerint az étel- és italautomatákra is, mert akárcsak a pénztárgépeket, ezeket a masinákat is rákötné a központi adórendszerre.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Diószegi-Horváth Nóra összeállítása "Elcsigázott adózók" címmel az október 31-én megjelent Vasárnapi Hírekben található.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!