Update - Cikkünkre reagálva a Kosik Ügyvédi Iroda annak közzétételét kérte, hogy
"nem felel meg a valóságnak, az hogy dr. Kertész Balázs ügyvéd ellen bármilyen rendőri intézkedést, vagy kényszerintézkedést foganatosítottak volna, a valóság ezzel szemben az, hogy dr. Kertész Balázs ügyvéddel kapcsolatban semmilyen rendőri intézkedés, vagy kényszerintézkedés sem történt."

 
Rogán Antal a VH november 5-i számának címlapján

Részletek a november 5-i, friss Vasárnapi Hírekben „Belvárosi tettenérés?” címmel megjelent cikkünkből:


„Lapunk több forrásból megerősített információi szerint őrizetbe vettek egy befolyásos belvárosi ügyvédet, bizonyos K.-t, akinél több százmillió forint készpénzt is lefoglaltak. Az ügyvédi kamara nem tud arról, hogy bejelentett ügyvédi irodában történt volna elfogás, ám az információink szerint a TEK-akció helyszíne nem is ügyvédi iroda, hanem bizalmas tárgyalások céljára rendszeresített helyiség.”
(...)
„Az őrizetbe vétellel kapcsolatban kérdéseinket feltettük a rendőrségnek és ügyészségnek, ám válasz (pénteki) lapzártánkig nem érkezett.”
(Az MTI szombat délelőtti hírei szerint: "A rendőrség és az ügyészség cáfolta az MTI megkeresésére, hogy őrizetbe vettek volna egy belvárosi ügyvédet, akit tettenérés során, több száz millió forinttal együtt kaptak el." - a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményét is közzétette az MTI, amely szerint Rogán Antal büntetőfeljelentést tesz az ügyben - a szerk.)
(...)
„...lapunk több, egymástól független forrásból származó információja szerint az a bizonyos K. nem más, mint Kertész Balázs. Ennek a vélekedésnek jelentőségét pedig az adja, hogy Kertész Rogán Antal propagandaminiszter egyik legfőbb bizalmasa, az őt ismerők mint Rogán gazdasági ügyintézőjét, afféle „táskás emberét” írták le nekünk.”
(...)
„A hírek szerint tettenérés történt a belvárosi irodában, ahol az elfogáskor több százmillió forint készpénzt is találtak. Ha Kertész az érintett, akkor az akcióról tudomása kellett legyen Orbán Viktor miniszterelnöknek. Ráadásul nem hirtelen felindulásból történt az akció, forrásaink szerint titkosszolgálati eszközökkel hónapok óta folyt a nyomozás az elfogott ügyvédhez köthető ügyekben.”


Ugyancsak november 5-i, friss lapszámunkban tettük közzéPintérrel üzentek” címmel a Pharaon-botránnyal kapcsolatos értesüléseinket:
„Titkosszolgálati játszmára hivatkozik Orbán Viktor, Lázár János pedig letartóztatási kényszert ismer be – a kormányfő és a Miniszterelnökség vezetője ugyanazt magyarázza, nevezetesen, miképp üzletelhetett Ghaith Pharaon Magyarországon, miközben az FBI körözi. A szereposztás a szokásos: Orbán „összeesküvés-elméletekkel” tolja el magától a problémát, Lázár pedig elismeri, hogy létezik. Az, hogy a kormány defenzívába szorult, egy októberi vizitnek köszönhető.”
(Pintér Sándor belügyminiszter Washingtonba látogatott, ahol tárgyalásokat folytatott Michael Rogers tengernaggyal, a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) igazgatójával és Jeh Johnson belbiztonsági miniszterrel. - A megbeszélésekről közzétett hivatalos tájékoztatókból nem derül ki, tulajdonképpen miről lehetett szó.)

November 5-i, „Elvitték Rogán táskás emberét?”, illetve „Belvárosi tettenérés” című cikkünkre reagálva a Kosik Ügyvédi Iroda annak közzétételét kérte, hogy „nem felel meg a valóságnak az, hogy dr. Kertész Balázs ügyvéd ellen bármilyen rendőri intézkedést vagy kényszerintézkedést foganatosítottak volna, a valóság ezzel szemben az, hogy dr. Kertész Balázs ügyvéddel kapcsolatban semmilyen rendőri intézkedés vagy kényszerintézkedés sem történt”.


Kérdéseink az ügyészséghez
– Az utóbbi évben bármilyen nyomozóhatóság vagy ügyészi szerv bármely eljárásának volt-e köze Kertész Balázs jogászhoz? (Az illető a Kosik Ügyvédi Iroda tagja; a Monavis Consulting Kft. ügyvezető igazgatója, bejelentett címe: 1052 …. lakás) Azaz:
– Meghallgatták-e tanúként?
– Meghallgatták-e feljelentéskiegészítés kapcsán?
– Meghallgatták-e adatgyűjtés kapcsán?
– Kihallgatták-e gyanúsítottként?
– Jelentkezett önként bármely nyomozóhatóságnál vagy bármely ügyészi szervnél Kertész Balázs?
– Tett-e bármely ügyészi szerv vagy bármely nyomozóhatóság az elmúlt egy évben Kertész Balázst érintő bármely ügyben bejelentést az illetékes ügyvédi kamarának?
– Az utóbbi évben bármilyen nyomozóhatóság vagy ügyészi szerv megjelent-e azokon a helyeken, amelyet Kertész Balázs bérel, használ vagy tulajdonol, illetve bejelentett lakcíme?
– Az utóbbi évben bármilyen nyomozóhatóság vagy ügyészi szerv megjelent-e azokon a helyeken, amelyet a Monavis Consulting Kft. bérel vagy tulajdonol (a cég székhelye: 1052 Aulich utca 3., 3 emelet 1.)?
– Az utóbbi évben bármilyen nyomozóhatóság vagy ügyészi szerv megjelent-e a Városház utca 10. I/3. szám alatt található Kosik Ügyvédi Irodában?
– Helytálló-e az az információ, miszerint a bármilyen nyomozóhatóság vagy ügyészi szerv az utóbbi hetekben a Kosik Ügyvédi Irodában ügyvédi letétbe helyezett pénz után érdeklődött?
– Amennyiben a fenti kérdések bármelyikére igen a válasz, kérem, adjon tájékoztatást, milyen eljárás keretében történt az esemény.


A válasz
A megkeresése kapcsán az alábbiakról tájékoztatom – egyben a válaszunk szó szerinti közlését kérem:
A Vasárnapi Hírek a 2016. november 05. napján megjelent „Belvárosi tettenérés?” című cikkében foglaltakkal ellentétben, a Vasárnapi Hírek a cikk megjelenése előtt nem kereste meg a Legfőbb Ügyészség Sajtóosztályát. A kérdéses cikkhez kapcsolódó megkeresést a Legfőbb Ügyészség először 2016. november 10-én este kapott. Az ügyészség nem folytatott a cikkben megjelölt eljárási cselekményt, illetve nincs tudomása a rendőrség vagy a NAV ilyen jellegű eljárásáról.
Tájékoztatom továbbá, hogy a kérdezett időszakban az ügyészség nem folytatott a megnevezett személy ellen nyomozást.
Tisztelettel:
dr. Fazekas Géza sajtószóvivő
Legfőbb Ügyészség

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!