Több forrás is állítja: több százmillió forintot találtak a propagandaminiszter egyik legfontosabb gazdasági háttéremberénél. - Több megbízható forrásból származó információnkat "Belvárosi tettenérés?" címmel a november 5-én megjelent Vasárnapi Hírek 8. és 9. oldalán találja.

 
Vasárnapi Hírek, 2016. november 05., 45. szám

Update -  Cikkünkre reagálva a Kosik Ügyvédi Iroda annak közzétételét kérte, hogy
"nem felel meg a valóságnak, az hogy dr. Kertész Balázs ügyvéd ellen bármilyen rendőri intézkedést, vagy kényszerintézkedést foganatosítottak volna,  a valóság ezzel szemben az, hogy dr. Kertész Balázs ügyvéddel kapcsolatban semmilyen rendőri intézkedés, vagy kényszerintézkedés sem történt."


Friss lapszámunkban ugyanott olvashat a Pharaon-botrányról is - arról az üzenetváltásról, amely információnk szerint a magyar kormány és az amerikai hatóságok között erről az ügyről kialakult - "Pintérrel üzentek" címmel, a  friss VH 8-9. oldalain. 
"Titkosszolgálati játszmára hivatkozik Orbán Viktor, Lázár János pedig letartóztatási kényszert ismer be – a kormányfő és a Miniszterelnökség vezetője ugyanazt magyarázza, nevezetesen, miképp üzletelhetett Ghaith Pharaon Magyarországon, miközben az FBI körözi. A szereposztás a szokásos: Orbán „összeesküvés-elméletekkel” tolja el magától a problémát, Lázár pedig elismeri, hogy létezik. Az, hogy a kormány defenzívába szorult, egy októberi vizitnek köszönhető."A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, következő számunk megjelenéséig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2016. november 5-én megjelent számából:
Felkészül: Madame President
Bár továbbra is Hillary Clintonnak áll a zászló, a végére szoros lett az amerikai elnökválasztási küzdelem. Ha netán mégis Donald Trump lenne a befutó, az beláthatatlan pánikreakciókat indítana el a világban.
Részletek a friss Vasárnapi Hírekben.
Lapunk Szerkesztői vélemény rovatában a jövő keddi amerkai elnökválasztáshoz kapcsolódva írta a vezércikket Gál J. Zoltán, "Befolyási övezet" címmel.


Nem maradhat mindenki a fenekén
Interjú Kepes Andrással
a népvándorlás következményeiről és azok feldolgozásáról


Már megint kezdik
Tovább csúszik a Brexit.

Visszapasszolták a labdát a parlamentnek, a döntés végképp megoszthatja az országot – és Európát


Az oroszok nagyon büfék
Tóth Tibor
egykori nyomozó az összeesküvés-elméletekről


Tibi bácsi legenda
Pöttyös labdák a retró diszkóban

November 5-i, „Elvitték Rogán táskás emberét?”, illetve „Belvárosi tettenérés” című cikkünkre reagálva a Kosik Ügyvédi Iroda annak közzétételét kérte, hogy „nem felel meg a valóságnak az, hogy dr. Kertész Balázs ügyvéd ellen bármilyen rendőri intézkedést vagy kényszerintézkedést foganatosítottak volna, a valóság ezzel szemben az, hogy dr. Kertész Balázs ügyvéddel kapcsolatban semmilyen rendőri intézkedés vagy kényszerintézkedés sem történt”.


Kérdéseink az ügyészséghez
– Az utóbbi évben bármilyen nyomozóhatóság vagy ügyészi szerv bármely eljárásának volt-e köze Kertész Balázs jogászhoz? (Az illető a Kosik Ügyvédi Iroda tagja; a Monavis Consulting Kft. ügyvezető igazgatója, bejelentett címe: 1052 …. lakás) Azaz:
– Meghallgatták-e tanúként?
– Meghallgatták-e feljelentéskiegészítés kapcsán?
– Meghallgatták-e adatgyűjtés kapcsán?
– Kihallgatták-e gyanúsítottként?
– Jelentkezett önként bármely nyomozóhatóságnál vagy bármely ügyészi szervnél Kertész Balázs?
– Tett-e bármely ügyészi szerv vagy bármely nyomozóhatóság az elmúlt egy évben Kertész Balázst érintő bármely ügyben bejelentést az illetékes ügyvédi kamarának?
– Az utóbbi évben bármilyen nyomozóhatóság vagy ügyészi szerv megjelent-e azokon a helyeken, amelyet Kertész Balázs bérel, használ vagy tulajdonol, illetve bejelentett lakcíme?
– Az utóbbi évben bármilyen nyomozóhatóság vagy ügyészi szerv megjelent-e azokon a helyeken, amelyet a Monavis Consulting Kft. bérel vagy tulajdonol (a cég székhelye: 1052 Aulich utca 3., 3 emelet 1.)?
– Az utóbbi évben bármilyen nyomozóhatóság vagy ügyészi szerv megjelent-e a Városház utca 10. I/3. szám alatt található Kosik Ügyvédi Irodában?
– Helytálló-e az az információ, miszerint a bármilyen nyomozóhatóság vagy ügyészi szerv az utóbbi hetekben a Kosik Ügyvédi Irodában ügyvédi letétbe helyezett pénz után érdeklődött?
– Amennyiben a fenti kérdések bármelyikére igen a válasz, kérem, adjon tájékoztatást, milyen eljárás keretében történt az esemény.


A válasz
A megkeresése kapcsán az alábbiakról tájékoztatom – egyben a válaszunk szó szerinti közlését kérem:
A Vasárnapi Hírek a 2016. november 05. napján megjelent „Belvárosi tettenérés?” című cikkében foglaltakkal ellentétben, a Vasárnapi Hírek a cikk megjelenése előtt nem kereste meg a Legfőbb Ügyészség Sajtóosztályát. A kérdéses cikkhez kapcsolódó megkeresést a Legfőbb Ügyészség először 2016. november 10-én este kapott. Az ügyészség nem folytatott a cikkben megjelölt eljárási cselekményt, illetve nincs tudomása a rendőrség vagy a NAV ilyen jellegű eljárásáról.
Tájékoztatom továbbá, hogy a kérdezett időszakban az ügyészség nem folytatott a megnevezett személy ellen nyomozást.
Tisztelettel:
dr. Fazekas Géza sajtószóvivő
Legfőbb Ügyészség

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!