Tét nélkül is vérre mennek Salgótarjánban - Vasárnap polgármestert választanak Salgótarjánban. Ha hibáztok, csődbe mentek – üzent a Fidesz. Főiskolát, sertéstelepet, munkát ígérnek – még egy napig.

 
 
 

"Részeg herceg, ronda királylány" címmel jelent meg Kövesdi Péter salgótarjáni riportja a február 27-i Vasárnapi Hírekben.
Ízelítőül egy részlet a riportból:
"Éppen hazafelé indulunk, amikor a helyiérdekű buszmegállóban csókolózó ifjú punkokba botlunk. Nem, még nem választhatnak, csak tizenhat évesek, de ha választhatnának, akkor se tudnák, kire szavazzanak – mondják. Egyet tudnak biztosan: ha betöltik a tizennyolcat, elhúznak innen, és legfeljebb látogatóba jönnek haza. Kérdezem, ismerik-e azt a számot, hogy Ebben a mesében részeg a herceg és ronda a királylány? Naná, vigyorodik el a fiú, és folytatja: De néha a szemétdomb felett is felragyog a szivárvány. Basszus, ez nem jutott eszembe! „De nem nálunk” – mondja a srác, és felugrik a buszra."

Salgótarjánban most vasárnap időközi polgármester-választást tartanak. Az előző polgármester, a 2014 októberében megválasztott szocialista Dóra Ottó tavaly meghalt. A baloldal (MSZP, DK, a Munkáspárt, plusz egy helyi civil szervezet) Fekete Zsoltot, a város alpolgármesterét indítja. A Fidesz Simon Tibor volt iskolaigazgatót, a KLIK megyei főosztályvezetőjét. Rajtuk kívül van egy jobbikos jelölt (Hulitka István) és egy valódi politikai nagyágyú, a másik Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula. A Republikon Intézet felmérése szerint nagyon szoros lesz a befutó: a biztos választók között Fekete Zsolt és Simon Tibor egyaránt 45-45 százalékra áll, Hulitka István 6, míg Thürmer Gyula 4 százalékot kapna. A választók 30%-a még nem döntötte el, hogy kire szavaz, vagy hogy egyáltalán elmegy-e voksolni."


"Nem igaz, hogy Salgótarjánban nincs semmi. Igenis van" - írja riportjában a város szépségeiről és értékeiről munktársunk. - "Itt, Zenthe Ferenc szűkebb pátriájában játszik például a Zenthe Ferenc Színház, a megye legjelentősebb kulturális létesítményében, a József Attila Művelődési Központban. Itt járt iskolába Snétberger Ferenc, az egyik legnagyobb magyar jazz-zenész. És az egykori nyomdaipari vállalat udvarában megbúvó Kézművesben készítette egy fiatal cukrásztestvérpár, Szó Gellért és Szó Dániel tavaly az ország tortáját, egy pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltortát. Kapható itt ezenkívül Beszterce ostroma és Fekete város nevű torta, mindegyik simán elmenne egy puccos pesti cukrászda kínálatában is."

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!