A szex még mindig tabu – A fiataloknak fogalmuk sincs a fogamzásról – segítheti őket egy telefonos alkalmazás.

 
Illusztráció - Shutterstock

Munkatársunk, Krausz Viktória "Nálunk senki nem szexel" címmel írt az augusztus 13-ától kapható Vasárnapi Hírekben.

A címben szereplő mondat iskolaigazgatóktól hangzott el, amikor Langmár Bettina egy ingyenesen letölthető szexuális felvilágosító és útba igazító okostelefonos alkalmazást szeretett volna az intézményükben meghirdetni. Bettinát, aki a LoveInfo plakátját iskolákba is szeretné elhelyezni, számos helyen azzal utasítják vissza, hogy „ne hozza be a szexet az iskolába”. „Sok családban tabu a szex, az iskolapszichológusok leterheltek, így maradnak a félinformációk, az egymás közti sustorgások és a rengeteg butaság. Sajnos a legtöbb pedagógus, igazgató homokba dugja a fejét, még mindig tabuként kezelik a szexet” – mondja az ötletgazda.

Részletek a teljes cikkben olvashatók a LoveInforól és az okostelefonos segítséget nagyon is indokolttá tevő sötétségről, ami sok fiatal fejében honol ezekben a kérdésekben.

Korábbi lapszámunkban már foglalkoztunk a témával,  néhány elborzasztó tévhitre is példát soroltunk:
"Ha kólával végzel intimöblítést, nem esel teherbe. - Egy óvszert akár többször is fel lehet használni. - Nőgyógyászati spirál helyett a füzet spirálja is alkalmas fogamzásgátló."

Friss lapszámunkban, a "Nálunk senki nem szexel" című cikkben tovább szemlézzük a meghökkentő elképzeléseket.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!