Tiszabő a kvótanépszavazáson produkált kormánypárti fülkeforradalommal egycsapásra híres falu lett. A falu polgármestere munkatársunknak elmondta, sokan kérdezik őket: "ez egy fideszes falu-e? Mondtam neki, hogy persze, hogy fideszes! Hogy az istenbe ne lenne az? Én is fideszes vagyok, az apám is fideszes. Még soha senki nem tett a cigányságért annyit, mint a Fidesz és Orbán Viktor. A többi párt nem segített soha. Tudja ezt itt mindenki, én magam mondtam el az embereknek. Nem szégyellem!”

 
Errefelé 15-17 évesen már szülnek a lányok, a fúk meg dolgozni mennek – ha van hová - Fotó: Üveges Zsolt

A falu lakosságának75 százaléka elment szavazni október 2-án, és aki elment, az nemet mondott a kvótára. Semmi igen, semmi érvénytelen, semmi csalás.
Munkatársunk, Kövesdi Péter készített riportot Tiszabőn, amely "Az ajtóból fordult vissza" címmel olvasható a friss Vasárnapi Hírekben.

"Tiszabő az ország egyik legszegényebb települése. Sok mindenük nincs, de büszkeségük, az van. Büszkék arra, hogy 75 százalékuk elment szavazni, és aki elment, az nemet mondott a kvótára. Semmi igen, semmi érvénytelen, semmi csalás. Országos rekord. Ők megtették, amit tudtak, most már rajtuk is segíthetne valaki. A Máltai Szeretetszolgálat most megpróbálja." - Képes riportunk a friss VH-ban.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Címkék: Fókusz, Riport, Ajánló

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!