Áruló vagy élmunkás - Lázár János pályaíve. - Glória vagy selyemzsinór – nem tudni, miképp végződik a közigazgatás átalakítása. - Mindegyik szövetségesének hátat fordított, most a miniszterelnököt zsarolja. - Rogán Antal épp egy 3500 milliárdos szektor lenyúlásával akarja beelőzni. - Így megy előre Lázár János. - A politikusról részletes pályakép jelent meg a friss VH-ban.

 
 

Ízelítőül részletek a február 13-i lapszámunkban olvasható, "Áruló vagy élmunkás" című Lázár-pályaképből:

"...forrásaink azt érzékelik, Lázár mindenáron mártír akar lenni, azaz arra játszik, hogy Orbán önkényesnek tűnő módon elcsapja,  hogy aztán a belső ellenzék élére állhasson. Viszonylag jelentős ugyanis a Fideszen belül az a tábor, amelyik egyre kevésbé tolerálja,  hogy a miniszterelnök környezete szinte kérkedik egyre gyarapodó vagyonával. Nekik imponálhat a Lázár által felépített munkaminiszter-imidzs. Épp ezért Orbán úgy alakítaná a dolgokat, hogy a párt prominensei és lobbicsoportjai „közfelkiáltással” követeljék a Miniszterelnökség vezetőjének  a fejét – és a közigazgatás átforgatása, a tervezett leépítéseken és elbocsátások kapcsán erre most jó esély kínálkozik."
...
"Talán nem véletlen, hogy a miniszterelnök környezete most azt kommunikálja: a „csonkoló lista” nem Orbáné. Valószínű, ez az oka, hogy  Szijjártó Péter külügyminiszter és Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök (mindketten Lázár ellenlábasai) környezetéből ömlenek  a Miniszterelnökség vezetőjéről az információk."
...
"A kérdés persze az, túlélheti-e hosszabb távon a lillafüredi frakcióülést, ahol keményen bírálták. Úgy tűnik, Lázárnak szerencséje van, ugyanis 2015 őszén a Quaestor-botrány kirobbanása és Hende Csaba váratlan lemondása mentette meg, most az oktatás beborulása miatt reménykedhet. A miniszterelnök ugyanis nem engedheti, hogy úgy tűnjön: kormányválság dúl –  egyszerre van bajban az oktatás, a közigazgatás és persze az agrárvilág (lásd Lázár csúnyán összeakaszkodott Fazekas Sándorral).  És aki időt nyer, az életet is, a Miniszterelnökség vezetője ugyanis – ahogy azt említettük – próbál visszajutni Simicska kegyeibe,  a háttérben az apparátusa mindent elintéz, ami Orbán egykori szobatársának érdekeit szolgálja."
...
A cikkben a Lázár János előtt álló lehetőségekről is olvasható informátoraink és munkatársunk latolgatása: ha létrejön a Simicska–Lázár-tengely – a Miniszterelnökség vezetője előtt három lehetőség áll - azok közül kell döntenie.
A részletek a friss VH-ban.


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
Néhány további kiemelt témánk a VH 2016. február 13-án megjelent számából:76% - Elsöprő többség a pedagógusok mellett
Falnak rohanhat Orbán Viktor, ha megpróbálja legázolni a protestáló tanárokat, diákokat, szülőket, ugyanis hatéves regnálása során először brutális többség körvonalazódik politikájával szemben. A Publicus Intézet és a Vasárnapi Hírek felmérése szerint az emberek háromnegyede támogatja/helyesli a tanárok tiltakozó akcióját. Ráadásul nem puszta szolidaritásról van szó. A többség úgy érzi, hogy csapnivaló helyzetben van az oktatás – és az áldatlan állapotokért az Orbán-kormány a felelős.
Összeállításunk a friss Vasárnapi Hírek 10–13. oldalán


Pórázon rángatott nyugdíjas szavazók
Kevés olyan ország van Európában, mint Magyarország,
ahol a nyugdíjak nyolcvanöt százaléka a kormánytól függ.


PINK - politikailag inkorrekt - szatirikus rovatunk a friss Vasárnapi Hírekben SZALAI VIVIEN KÜLÖNSZÁM címmel jelent meg.


A friss VH-ban rendszeres szerzőnk, Grecsó Krisztián "Házi kecsap" című írása is olvasható.


2050: több szemét, mint hal
Szédítő tempóban termeli
a hulladékot az emberiség.
De hová teszi?


Nyaralásra nincs igazolás
Kádár Ferenc gyerekorvos


Érdekházasok
A magyar válóperek többségét nők kezdeményezik


Észak-Korea már az űrből figyel
Csoma Mózes Korea-szakértő szerint a nagy vezérnek sem
érdeke, hogy kitörjön a háború, miközben népe szenved.Csak egy kattintás, és szombaton a postaládájában az újság!

"...meg kell védenünk magunkat, és úgy hisszük, meg kell védenünk a vasárnapok szabadságát is.
A Vasárnapi Hírek ezért a hétvége mindkét napján, szombaton és vasárnap is kapható lesz. Aki teheti, és van nyitva tartó bolt a közelben, az a megszokott módon vásárolhatja lapunkat. Akit a törvény elzár ettől a lehetőségtől, az szombaton juthat hozzá az újsághoz."
Részletek itt találhatók, kattintson!
 

Portugálok öltöztek amerikai sütiszörnynek Sidney-ben.
Elvégre karnevál van.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!