"Súgógép nélkül" címmel interjú jelent meg a hazai televíziózás vitathatatlan tekintélyével a friss Vasárnapi Hírekben.

 
Vitray Tamás - Fotó: Kállai Márton

Közel hat évtizede csinálja, de ma már nem tanítja a televíziózást - ebben nagy szerepe van a súgógép és füldugó korszakának, a "celeb műsorvezetők" felbukanásának. A beszélgetésben felidézi, miért volt a tévézés robbanásszerű elterjedése igazi forradalom.

A saját, egykori műsorairól elmondja: ha a retrocsatornán találkozik velük, "mai nézőként, bizony nemegyszer túl hosszadalmasnak, ritmusában egy kicsit vontatottnak találom. Nem mindig, és azért biztos hordoz értéket is, de tény, hogy ma már nekem is egy sokkal pergőbb stílus a természetes, mind képileg, mind a műsor hangvételében."

Vitray Tamást a köztévé új csatornájának bakikkal teli indulásáról is kérdeztük.

Erről egyebek mellett ezt mondta: 
"Hazudnék, ha azt mondanám, nem tudok róla. De senki se higgye, hogy én, mint akire annak idején nem tartottak ott igényt, tudok örülni vagy kajánul röhögni azon, hogy milyen rosszul sikerült az új hírcsatorna bemutatkozása."
A tapasztalt televíziós szakember azt is kifejti a beszélgetésben, szerinte mi okozhatta az új hírcsatorna látványos bukdácsolását.

A hosszú interjúban egykori kiváló kollégáiról, rengeteg tanítványának pályájáról, és - egyebek között - a jégkorong-közvettések nehézségeiről, az élő adás varázsáról is beszél Vitray Tamás.

"Súgógép nélkül" - Az interjú az április 18-án megjelent Vasárnapi Hírekben olvasható.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!