Zsidó szolidaritási istentisztelet a menekültekért címmel tart imádkozást, beszélgetést három zsidó reformközösség (Bét Orim, Szim Salom, Dor Hadas) szombaton 10.30-tól a budapesti Aurórában.

 
Raj Ferenc rabbi - Fotó: Üveges Zsolt

„Összeköt és elválaszt” -  Márciusban lesz 50 éve, hogy rabbivá avatták. Életének nagyobb részét az Amerikai Egyesült Államokban töltötte – reformrabbiként, egyetemi oktatóként, kutatóként. Ugyan itthon nem sikerült hivatalosan elfogadtatnia a Bét Orim Reformzsidó Hitközséget, amelynek ő az alapító rabbija, a tengerentúlon, Berkeley-ben vezetett közössége azonban az egyik legnagyobbnak számít. Raj Ferenc örül, hogy nem lett a Dohány utcai zsinagóga főrabbija.
Menekültkérdésről, a közömbösség erejéről és a zsidó új évről is beszélgetett Raj Ferenccel munkatársunk, Krausz Viktória.
Az interjú „Összeköt és elválaszt” címmel a friss Vasárnapi Hírekben olvasható.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!


Vasárnap este kezdődik a zsidó vallás 5777. éve. Az újév, a Ros Hásáná kétnapos ünnep, amelyen megújítják az Örökkévalóval kötött szövetséget. Ennek betetőzése az Engesztelő nap, a Jom Kipur (idén október 11. és 12.), a 25 órás böjt ideje, ami után tiszta lappal indulnak.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!