A szexuális zaklatások ügye volt az AP amerikai hírügynökség legkeresettebb sztorija az idén.

 
Harvey Weinstein

A toplista szerint a Harvey Weinstein filmproducer zaklatási ügyei nyomán kirobbant botránysorozata érdekelte leginkább a hírfogyasztókat. Az Oscar-díjas Weinstein a hollywoodi filmipar befolyásos szereplője volt.

A The New York Times októberi leleplező riportja után sorra vallottak színésznők, akik szexuális zaklatások áldozatai voltak, és nem csupán Weinsteinéi. Világhírű színészekről, például Dustin Hoffmanról derült ki, hogy szintén molesztálták kolléganőiket, Kevin Spaceytől pedig gyermekkorú kisfiúk zaklatása miatt vált meg a filmipar. A botrány elérte Magyarországot is.

Tavaly Donald Trump meglepő választási győzelme volt a legkeresettebb hír. Az elnök első, mozgalmas hivatali éve lett a második az idei listán. A harmadik legolvasottabb történet a Las Vegas-i countryzenei fesztiválon elkövetett tömegmészárlás volt.

Az 59 embert meggyilkoló Stephen Paddock nyugdíjas könyvelő indítékaira azóta sem derült fény. Az AP 1936 óta állítja össze az év legolvasottabb történeteit, abban az évben VIII. Edward angol király lemondása vitte el a pálmát.
 

Címkék: évértékelés

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!