"Elszánt, frusztrált és haragos menekültek úgy kellenek most a kormánynak, mint egy falat kenyér." - Nejlonsátrakban, szinte élelem és víz nélkül vegetálnak a menekültek – az éhségsztrájkolók lassan elszivárognak. -
Nyílt titok, hogy a helyi erők „nevelik rá” a távolmaradásra a menekülteket.

  <h1>Határátkelő Röszkénél - Fotó: Ferenczy Dávid</h1>-
  <h1>A magyar és a szerb határ között a senki földjén sátortábor nőtt ki - Fotó: Ferenczy Dávid</h1>-

Határátkelő Röszkénél - Fotó: Ferenczy Dávid

- – Kép 1/2

Munkatársunk, Nagy B. György Röszkénél a déli határ szerb és magyar oldalán is járt. Riportjában beszámol a hatóságok eljárásáról, a határ menti lakosság hangulatáról.


"Lapunk ottjártakor épp egy osztrák delegáció tekintette meg  a menekültkalyibákat – így esetleg a nemzetközi figyelem finomíthat embertelen körülményeiken. Ám nem valószínű, ugyanis elszánt, frusztrált és haragos menekültek úgy kellenek most a kormánynak, mint egy falat kenyér. Hiszen kvótaellenes kampányát eddig azért nem járathatta csúcsra, mert egyetlen migráns sem ostromolta a határokat. És hogy egy valós veszélynek feltüntethető helyzet mennyire hatékony, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy több határ menti településen sötét pletyka terjed. Nevezetesen az, hogy több mint 4 ezer migráns torlódott fel a szerb oldalon, és előbb-utóbb megindulnak, átgázolva kerítésen és védvonalon. Pedig könnyen ellenőrizhető a sztori: elég legurulni a szabadkai menekülttáborig, és nyomban kiderül, hogy a migránslétszám legfeljebb az említett tömegnek a tizede" - olvasható a riportban.


A teljes riport "A semmi határán" címmel a július 30-án megjelent Vasárnapi Hírekben olvasható.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és most a nyitva tartó árusoknál a hétvégén és a jövő héten is, péntekig megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!