Beadvánnyal igyekszik bizonyítani a Kun-Mediátor-ügy károsultjainak egy részét képviselő ügyvéd, hogy egyértelműen hazugságokat tartalmaz a karcagi álbróker, D. Sándorné bíróság előtt tett vádlotti nyilatkozata. Ebben a karcagi nő lényegében azt állította, hogy jóhiszeműen, a legjobb tudása szerint járt el, és csupán hibát követett el, bűnt nem.

 
"Bróker Marcsi" a tárgyaláson

Az ügyészség 767 rendbeli csalással, jogosulatlan pénzügyi tevékenységgel és kétrendbeli sikkasztással vádolja D. Sándornét, aki a vádirat szerint a Kun-Mediátor Kft. vezetőjeként a cég tizenöt éves működése alatt az ügyfeleit megtévesztve legalább 12 milliárd forint kárt okozott. A tavaly novemberben kezdődött büntetőperben D. Sándorné – aki a botrány kirobbanása, 2015 áprilisa után a karibtengeri Belize-be menekült – felolvasott egy nyilatkozatot, amelyben a vádirat torzításait, hibáit, „kettős mércéit” emlegette. Kifogásolta például, hogy az ügyészség a mentő körülmények és bizonyítékok bemutatásával nem is foglalkozott, azt pedig valótlannak nevezte, hogy a Kun-Mediátor Kft. könyvelésében nem rögzítették pontosan a ki- és befizetéseket.

Dobrossy István ügyvéd a Vasárnapi Híreknek azt mondta, a beadványt már eljuttatták a bírósághoz és ahhoz csatoltak olyan mérlegadatokat, amelyek igazolják, hogy a karcagi nő hiába adott átvételi elismervényeket a hozzá érkezett összegekről, a pénz nagy részét villámgyorsan felvette vagy más módon használta fel.

A mérlegben ugyanis a forrásoldalon nincsen meg a lakossági, illetve gazdálkodó szervi befektetések összege, és eszközoldalon pedig nincsen meg az, hogy mibe – állampapírba, ingatlanokba, esetleg cégbefektetésekbe – tették a pénzeket.

„Érdekes módon azok a magánszemélyek vagy vállalkozások, akik oda betették a pénzüket, vélhetően nem nézték meg a cég mérlegét, vagyis azt, hogy látszik- elegalább az a befektetés, amit ők elhelyeztek. Akkor ugyanis pár perc alatt kiderült volna, hogy a pénzük nincs a nyilvános mérlegadatokban feltüntetve a forrás-, illetve az eszközoldalon” – fogalmazott az ügyvéd.

Lapunk korábban kereste az előzetes letartóztatásban lévő D. Sándornét is, de ügyvédje jelezte, hogy védence egyelőre nem akar nyilatkozni. Az elsőfokú ítélethirdetést egyébként eredetileg idén őszre tervezték a Szolnoki Törvényszéken, de a sok tanú kihallgatása annyira időigényes, hogy várhatóan csak 2019-ben hirdetnek ítéletet.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!