Erőszakoskodott vele Kiss László edző – nyilatkozta a TV2-nek egy külföldön élő, egykori úszó. A nyugdíjas hölgy szerint Kiss már a börtönből való szabadulás után támadta meg.

Az affér annyira megviselte, hogy évekig le sem ment az uszodába. „Megkönnyebbülést érzek, hogy elmondtam, csak azt sajnálom, hogy ilyen későn, sokkal előbb kellett volna” – mondta a hölgy, aki úgy véli: lehetnek más áldozatok is.

Emlékeztetőül: Kiss László 1961-ben, 21 évesen, két másik társával együtt megerőszakolt egy lányt, ezért 3 év börtönt kapott, de 20 hónap után elnöki kegyelemmel szabadult. Az egykori edző áldozatától, Takáts Zsuzsannától kamerák előtt, virággal kért bocsánatot. Később kiderült: egy másik hölgyet is zaklattak a medencében.


3 millió forint bírságot kapott a fővárosi levéltár, ugyanis a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság indoklása szerint jogellenesen adták ki az úszóedző bírósági ítéletét – mivel a döntés szerint nem anonimizálták megfelelően a személyes adatokat, így rá lehetett jönni, kiről van szó.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!