„A hazaáruló zsidók listája”: aki az interneten böngészve ráklikkel, zavarában először azt hiheti, visszalépett az időben, és egy történelmi témájú portálra került, ahol hét évtizedes szövegekkel találkozik. Nem kell sok idő, hogy már a névsor elején rájöjjön a tévedésre.

A Magyar Nádori Szövetség (Nádortestület) közösségi portálján van, ahová az egykori nyilas sajtóra jellemző műgonddal és alapossággal tették föl azok listáját, akiket ők hazaárulónak tartanak. Akár halállistának is mondhatjuk, hiszen azok, akiknek példáját követik, annak idején nem végeztek fél munkát: Radnóti Miklós és Szerb Antal neve is ott van a hosszú-hosszú sorban.

A közösségi portált névvel, lakhellyel, telefonszámmal vállalják némelyek a szerkesztők közül. Mint például M. Mihály Nyíregyházáról, aki ugyan nem tagadja a holokausztot, csak éppen megmagyarázza a felelősséget: az áldozatok kiválasztottságtudatával, valamint a Tiszaeszláron történtekkel. M. Mihályt a Barikád jobbikos pártorgánum hasábjairól jól lehet ismerni. Mint ahogy B. Zoltánról is megtudható az internet segítségével, hogy ő egyben az Új Magyar Vérszövetség nemzeti koordinátora.Orbán Viktor miniszterelnök a héten az Európai Zsidó Kongresszus elnökével tartott megbeszélésen azt hangoztatta, a kormány fellép az emberi méltóságot, illetve a zsidóságot sértő jelenségekkel szemben. A hét végén pedig a marcali zsidó temető feldúlásáról értesülve – ott a vandálok hetvenöt sírt rongáltak meg – a kormányfő megdöbbenésének adott hangot, hogy az emberi méltóság tiszteletben tartására épülő új korszakban még történhetnek ilyen gyűlölettől vezérelt támadások: a belügyminisztert is utasította, tegyen meg mindent a bűnözők kézre­kerítésére.

A rendőrség egyébként tegnap jelentette: három fiatalt fogtak el, akik bevallották tettüket. Arra hivatkoztak: „erőfitogtatásból” dúltak és rongáltak.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!