A rendezett körülmények között élő családnak nincs tartozása, csakhogy valaki feljelentette őket. Az önkormányzat nem vizsgálódott, hanem szerződést bontott. Érdeklődésünk után váratlanul bejelentették: újratárgyalják az ügyet.

 
Tettamanti Béla: ECCE HOMO

Ónody-Molnár Dóra "Gondosan előkészített határozat" címmel számolt be az ügyről a friss Vasárnapi Hírekben. A teljes cikk a részletekkel friss lapszámunkban olvasható.

"...levelet kaptak a lakás- és helyiséggazdálkodási osztálytól. Az ügy előadója indoklás nélkül azt írta, hogy nem újítják meg a szerződésüket. Az apa ekkor berohant a hivatalba, ahol megtudta, hogy valaki, fogalmuk sincs, kicsoda, feljelentést tett ellenük, mert állítólag megszegik az együttélés szabályait a házban, hangoskodnak és részegeskednek." 
November végén vették át az önkormányzattól azt a levelet, amelyben indoklás nélkül közölték: 15 napjuk van elhagyni a lakását. A határidő december 18-án lejárt. A két felnőtt és két gyerek csak azért nem került az utcára karácsony előtt néhány nappal, mert márciusig kilakoltatási moratórium van érvényben.

(...)
"A családapa, hogy igazát bizonyítsa, elkezdett aláírásokat gyűjteni a házban. Meg is szerezte a lakók több mint felének támogatását. Ők azt igazolták, hogy nincs velük semmi gond. Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt ifjúsági tagozatának vezetője több hasonló esetet is felkarolt már. Azt mondja, hogy más, az önkormányzathoz tartozó házak kapcsán figyelt fel a XIII. kerület nemtörődömségére, de ilyen súlyos esettel eddig nem találkozott.."

(...)
"Megkerestük a kerület szocialista polgármesterét, Tóth Józsefet, hogy miért született ilyen döntés anélkül, hogy a feljelentés valóságtartalmát érdemben vizsgálták volna. A XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. válaszában azt írja, hogy „a határozat előkészítése gondosan történt. Az egymással ellentétes véleményeket mérlegeltük. A család életvitelét huzamosabb időn keresztül figyelemmel kísértük”.
Mindez azért érdekes, mert úgy tudjuk, a családnak nem volt módja arra, hogy megvédje álláspontját, őket az életüket alapvetően felforgató döntés meghozatala előtt meg sem hallgatták."


A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és a nyitva tartó árusoknál vasárnap is megvásárolható. Előfizetőinknek már szombaton házhoz visszük!
"Gondosan előkészített határozat"
Ónody-Molnár Dóra cikke a január 2-án megjelent friss VH-ban található.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!