Stadion helyett utcára. - Stadion helyett utcára - Úgy tűnt, két kormányellenes tüntetést is lezavarnak a Kossuth téren vasárnap, az elsőn a szurkolók „lázadnak” a kabinet elhibázott focipolitikája ellen három órakor, a másik demonstráció pedig a bevezetni tervezett internetadó
ellen protestál hat órakor. Ám a jelek szerint a netezők megsarcolása ellen tiltakozók nem akartak elegyedni a drukkerekkel, így a pár száz méterre lévő József Nádor térre költöztették át tüntetésüket.

Tizenhét hazai labdarúgótábornál a stadionok elnéptelenedése, a magyar futball több évtizedes hanyatlása, és az örökös kifogáskeresés verte ki a biztosítékot. Így hiába húzat fel százmilliárdokért a kormány stadionokat, a szurkolók utcára vonulnak. A becslések 4-8 ezer ultráról szólnak.

Az internetadó ellen tiltakozók közül 35 ezren ígérik, hogy demonstrálni mennek. A szervezés nem volt zökkenőmentes, a Facebookon pörgő esemény ellen annyian tettek panaszt az oldalnál, hogy egyszer törölték az eseményt, majd a szervezők oldalát is letiltották. Végül minden rendeződött, az oldalt létrehozó egyetemisták rövid, de tartalmas tüntetést ígérnek.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!