Stressz és a szex. - "A stresszt korunk betegségének is hívhatnánk, és igen sok pár életét keseríti meg, mivel lefoglalja gondolatainkat, kiszívja energiánkat és nem válogat a nők és férfiak közt."

Előfordul veled is, hogy napokig, akár hetekig eszedbe sem jut a szex? Csak a munkán jár az agyad és képtelen vagy leállni? A gyomrod görcsbe rándul, és azon elmélkedsz, hogyan oldhatnád meg a problémáidat, akár a munkáról, akár a magánéletedről van szó? Persze, néha-néha „megadod magad” a párodnak, de inkább rutinnak, esetleg kötelességnek tekinted együttléteiteket, mintsem szeretkezésnek.

Pedig a jó szex spontán és szenvedélyes, amit szerelmetek hajnalán el sem tudtál volna képzelni máshogy, most mégis itt vagy ebben a tarthatatlan szituációban…

A stresszt korunk betegségének is hívhatnánk, és igen sok pár életét keseríti meg, mivel lefoglalja gondolatainkat, kiszívja energiánkat és nem válogat a nők és férfiak közt. A legtöbb esetben jó hatással is lehet ránk, mivel élettani következményei miatt növelheti a teljesítményünket, ha munkáról van szó, de a szexuális életünkre ez egyáltalán nem igaz. Szinte nincs mikor megpihenni, feltöltődni, hiszen gyakran még a hétvégék is munkával telnek. A túlhajszoltság pedig kihat a libidónkra is. Egy-egy hajszolt, végigdolgozott nap után a szex is egy újabb teljesítendő feladatnak tűnhet, amire éppen úgy időt kell szakítani, mint minden más feladatra. Ez pedig nemhogy meghozza a szexuális étvágyat, hanem inkább elveszi.

A vágyunk apadásával egyenesen arányosan növekedhetnek a fejünk felett a felhők, hiszen a szex nemcsak örömszerzés egymásnak, hanem ösztön is, a világ egyik legtermészetesebb dolga, amióta nő és férfi létezik.

A szerelmeskedéshez ráhangoltság kell, ellazult lelki állapot, hiszen örömet szeretnénk szerezni a párunknak és önmagunknak is. Ehhez pedig hangulatot kell teremteni, és bizony két teendő között nehéz észrevenni a másik szexuális vonzerejét.

A szexhez pedig még ennél is többre van szükség. Az agy neurokémiai folyamatainak is egyensúlyban kell lenniük ahhoz, hogy a szexuális élet mind a négy fázisát át tudjuk élni. Ezek a fázisok a nemi vágy, az izgalom, az orgazmus és a kielégülés. A stressz és a túlhajszoltság azonban nagyon erős befolyással bír, ezért könnyen tönkreteheti a nemiség biokémiáját. Nem szabad elfogadni ezt a természetellenes helyzetet, így vedd fel a kesztyűt és csökkentsd a stresszt, hogy újra kiegyensúlyozott és szenvedélyes kapcsolatban élhess.

Fontos, hogy elgondolkodj azon, vajon mi a fontosabb az életedben. Szükséged van-e a partnered testi közelségére? Ha a válasz igen, akkor bizony meg kell hoznod a döntést, hogy a kapcsolatod és a pihenésed érdekében melyek azok a feladatok, amelyeket átruházhatsz másra vagy akár ki is iktathatsz a mindennapi életedből.

Alkalmazhatsz különböző stresszkezelési technikákat, de testmozgással is levezetheted a benned felgyülemlő feszültséget, amiért szerelmed is hálás lesz, hiszen nem rajta csattan az „ostor”. Vegyél táncórákat vagy fuss egy kört a szigeten. Ez felfrissíti tested, szellemed, ami által fokozódhat benned a szexuális vágy, hiszen tiszta fejjel térsz haza, a gondjaid nélkül.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!