„Biblikus elődeikkel szemben nem egy pajtában, hanem maguk eszkábálta fabódéban húzta meg magát József és Mária – évekig éltek két fővárosi kerület ligetes határán. Pásztorok helyett pedig szociális munkások szavaztak nekik bizalmat, s juttatták őket lakáshoz.”

 
Mária és József új lakásuk előtt - Fotó: Lakos Gábor


Keserves kallódás végén két és fél évre erdei kalyibákban húzta meg magát a hajléktalan pár. Onnan szociális gondozók segítségével kapcsolódhattak be a kerületi önkormányzati szociálislakás-programjába.

Rácz I. Péter követi a pár útját addig, amíg az Utcáról Lakásba Egyesület segítségével felújított szociális bérlakáshoz jutottak.

Az egyesület a lakásfenntartáshoz szükséges munkához is juttatja a beköltözőket. „Az 59 éves Józsefet – aki bár szinte lázban ég a munkakedvtől, de a harminc, építőiparban eltöltött év alatt túlhajtotta magát, nem bírja már a nagyobb megterhelést –  az egyesület foglalkoztatja: évente 90 napot dolgozhat az újabb felújításokon, szakértelmével most ő siet mások segítségére, sorstársai eljövendő lakásainak felújítását vezeti.”


Rácz I. Péter riportja „Új élet betonalapon” címmel a friss Vasárnapi Hírekben jelent meg.

A Vasárnapi Hírek már szombaton megjelent, és következő lapszámunk megjelenéséig kapható az árusoknál.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!