Jáksó László 1968-ban született. Tévés és rádiós műsorvezető, civilben számítógépprogramokat ír. Az RTL II csatornán vasárnaponként látható, a 15. évadánál járó Heti hetesben, a Class FM-en pedig naponta este 6-tól hallható. Nem sportol, nem eszik egészségesen, nem törekszik arra, hogy sokat mosolyogjon. Azt mondja magáról, nem szép, nem kedves és nem érdekli, ki szereti őt. De ennek ellenére jól van, mert az élet nem igazságos.

 
Fotó: Bársony Bence, RTL Klub

1. Mondjon egy saját magára érvényes közmondást!
Ki korán kel, maga esik bele. Éjszaka szeretek dolgozni, nem nagyon értem, amit dél előtt mondanak vagy írnak nekem. Jelezném: még nincs dél.

2. Mi volt a legdurvább tinédzserkori lázadása?
Osztálykiránduláson az éjszaka közepén átköltöztem a lányok szobájába. Hajnalig beszélgettünk és megmostuk egymás haját.

3. Melyik évszámot írná be egy időgépbe és miért?
2200. Kíváncsi vagyok, másrészt addigra az összes ember, akit utálok, halott. Ugyanezért kedvelem a világvége gondolatát is. Az emberek azért nem akarnak meghalni, mert az ellenségeik életben maradnak. De ha jön egy igazán nagy üstökös… Szép gondolat, nem?

4. Melyik film- vagy regényhős bőrébe bújna?
Vukéba. Nem szeretném megmagyarázni, de a lompos farok fontos elem. Annyira poros nálam minden.

5. Mikor és min nevetett legutóbb annyira, hogy megfájdult az oldala?
Azon, amikor egy perben Uj Péter tanúként kifejtette, hogy ő elítéli az agresszív hangvételű cikkeket.

6. Kivel kiabált legutóbb?
Nagyon, nagyon sok kiabálásom volt, van és lesz is, nem tudom kiválasztani a legutóbbit. Talán ezért utálnak ennyien.

7. Milyen „fölösleges” dologra költi a legtöbb pénzt?
Fölösleges, de mégsem fölösleges dolgok a szignálok a rádióműsoromban, fizetem hozzájuk a színészeket, de akár fölöslegesnek tűnhet a számítógépem fejlesztése is – programozáshoz jó gép kell. Vidéki fiú vagyok, nincsenek hülye igényeim. Elég öreg voltam a Budapestre jövetelkor ahhoz, hogy a médiás körökben divatos, jellegzetesen drága hobbik már ne rántsanak be.

8. Mi a legrégebbi ruhadarabja?
Egyik régebbi, mint a másik. Nem tudom, mi a metroszexuális inverze, de az vagyok. Talán az elhanyagolt a jó szó.

9. Ha egyetlen problémát eltüntethetne a világból, mi lenne az?
A kognitív disszonancia. Ha hirtelen képesek lennénk vállalni a tévedéseinket, egészen furcsán jól élhetővé válna a világ. Jelenleg arra haragszunk, aki szól nekünk, hogy hülyeséget csinálunk, ha bebizonyosodik, hogy igaza volt, akkor aztán igazán vadul kezdjük őt gyűlölni.

10. Egyetért a Szózat azon sorával, hogy „Itt élned, halnod kell”?
Ne haljunk meg. Ez az egyetlen, amelyért tüntetni is hajlandó vagyok. „Le a halállal!” – ez lesz a táblákon. Legfeljebb egyszerre, egy közeledő üstököst látva utoljára…

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!