Papp Gergő műsorvezető, szerkesztő-riporter 1973-ban született. Párizsi egyetemi évei után az ELTE kommunikáció szakán végzett 1998-ban. Dolgozott a Népszabadságnál, a Pesti Estnél, volt az RTL Klub Fókusz című műsorának felelős szerkesztője, a Viasat3-nál a Dr. Csernus gyártója, producere egy évig. Többször visszatért már a TV2-höz, jelenleg az Aktívban dolgozik és a Super-TV2-nek készíti a Pimasz úr Ottalszik című műsort. A Pimasz úr figurát Sváby Andrással közösen találták ki.

1. Hol ébredne holnap a legszívesebben?

Valahol a Toszkán dombság egyik fájának tövében – családostul!

2. Milyen könyv van az éjjeli szekrényén?

Steve Jobs életrajzi műve tavaly karácsony óta, és a feleségem által készített „bölcsességek könyve” a saját életünkre vonatkoztatva, fontos családi fotóinkkal illusztrálva – ez a kedvencem!

3. Mi volt a legdurvább tinédzserkori lázadása?

Fülbevaló még a gimnáziumban, amiért apámtól megkaptam életem első maflását.

4. Melyik évszámot írná be egy időgépbe és miért?

1993-at, amikor visszatértem párizsi tanulmányaim után. Most, azt hiszem, jobban végig gondolnám és meglehet, hogy tovább küzdenék a kint maradásomért…

5. Van olyan film, könyv, darab, ami – úgy érzi – önről szól?

Könyv egészen konkrétan van, a Pimasz úr Párizs ellen, ugyanis én írtam és az egyetemi tanulmányaim alatt megélt korszakomról, a kinti fiatal magyarokról, az akkori barátságokról szól. Film: az Amerikai szépség egyes jelenetei és az életre rádöbbenései Kevin Spaceyvel, zenében pedig újabban az olasz Jovanotti összes dala, a szövegeit ugyan nem értem, de a lelkületét annál inkább.

6. Kifőzde vagy gourmet étterem?

Is-is. De a kifőzdét szívesebben és jóval gyakrabban választanám.

7. Milyen „fölösleges” dologra költi a legtöbb pénzt?

Semmire nem költök túl sok pénzt. Egyrészt, mert nincs miből, másrészt, mert gyűlölöm az értelmetlen költekezést.

8. Mi a kedvenc szórakozása?

Pókerezés a barátaimmal és a különböző nyári fesztiválok.

9. Van valamilyen mániája?

A gyerekem, Ábel. Most 6 és fél éves.

10. Hol szeretne meghalni?

Ezen, bevallom, keveset lamentálok, de mivel biztosan nem úszom meg én sem, legalább valami jó meleg, napfényes tengerpart közelében, hogy az utolsó pillanatok azért kellemesen teljenek.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!