A Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4–11. között rendezik több fővárosi helyszínen és zsinagógában, valamint a szegedi zsinagógában. Az összművészeti fesztiválon várják irodalom, zene, tánc, gasztronómiai bemutató és gyermekprogramok a közönséget.

 
 

Gerendás Péter művészeti vezető célja az egymás iránti tolerancia erősítése és a kultúrák találkozása.
Az amerikai, izraeli és szerb előadókon kívül fellép például Rost Andrea, Für Anikó, Falusi Mariann, Hernádi Judit, Palya Bea, Bíró Eszter, Gálvölgyi János, Hegedűs D. Géza, Kern András, Charlie, Vámos Miklós.


Tizenhat különböző, zsidó tematikájú kulturális program (színházi előadás, beszélgetés, zene, film), több mint 70 résztvevő – ezt kínálja a 14. Spinoza Fesztivál szeptember 10. és 25. között a Dob utcai Spinoza Házban. Két színházi premiert is láthatnak: a Jávor Pál és a Lola Budapesten címűeket, utóbbi egy túlélő dalban elbeszélt élete. Heller Ágnes Isten bevándorláspolitikájáról tart előadást, Balázs Gábor a hitetlen istenhívő Spinozáról. A koncerteken a Leonard Cohen-művektől Seress Rezső-szerzeményekig csendülnek föl dalok. Előadást tart még Gábor György és Ungvári Tamás, a fellépők között pedig ott lesz Fodor Tamás, Fellegi Balázs, Gyabronka József, Müller Péter Sziámi, Makranczi Zalán, Szakcsi Lakatos Béla és Szinetár Dóra is.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!