Ezer lóerős Ferrari-hibrid, megdöbbentően gyönyörű Rolls-Royce kupé és levegővel hajtott kisautók homályosulnak el a magyar szemek előtt. A héten a magyar autós társadalom a Suzuki standjára szegezte tekintetét, bemutatták ugyanis a legújabb esztergomi modellt. Dübörög a Genfi Autószalon.

 

Örök igazság, hogy itthon kétféle autóval lehet feltűnést okozni. Az egyik a nagyon drága luxusautó, a másik pedig az új Suzuki. Hiába a mi autónk már a brutálisan erős RS3-as Audi vagy néhány új Mercedes, a nagy tömegek számára a Suzuki az elérhető autó, nem csoda, hogy kitüntetett figyelem övezi minden új modelljét. A most bemutatott új SX4 párhuzamosan készül majd az előzővel itt nálunk, Esztergomban, de a neve ugyanaz maradt. Érdekes, mert igazából a két autó, két különböző kategóriát képvisel. Míg a jelenlegi SX4 használati értékben gyakorlatilag egy Swift, a most bemutatott autó majdnem húsz centivel hosszabb, jóval szélesebb és magasabb is. A legfontosabb, hogy a csomagtartója a vicces 270 literről 430 literre nőtt, így gyakorlatilag megszületett az első ténylegesen családi használatra szánt Suzuki. Külsőre nem estünk tőle hasra, viszont a belső egész igényesnek és minőséginek tűnik. 1,6-os benzines vagy dízelmotorral lesz rendelhető, és szeptembertől forgalmazzák majd. Négykerék-hajtás is szerepel az extralistán, forgókapcsolóval lehet majd a programok között választani. A hazai árérzékeny piac számára nem mindegy hogy mennyibe fog kerülni, ezt viszont még nem árulták el. Okosan árazva, komoly sikerekre számíthat Magyarországon, hiszen nagyon sokak ragaszkodnak a márkához.

Minden nagy gyártó továbbra is tucatnyi új modellel támadja a vásárlókat 2013-ban. És míg Európában nem látszik a növekedés, a világpiac – elsősorban Ázsiának köszönhetően – továbbra is hízni fog. Nagy újdonság a Peugeot levegő- hibrid rendszere, amely városban három liter körüli fogyasztást ígér és a Qoros nevű kínai márka, amely német mérnökökkel terveztette meg az eddigi legkomolyabb és legeurópaibb kínai személyautót. Rossz hír viszont, hogy a Lamborghini legújabb modelljéből csak három példányt gyártanak, és már mindet el is adták. A Veneno 2,8 másodperc alatt van százon, listaára 900 millió forint volt. Plusz áfa.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!