Öt nap, több mint 100 ezer vidám ember, 150 hazai fellépő, 30 világsztár, 12 színpad. Ez lehet az idei, 22. VOLT Fesztivál számokban.

 
VOLT-fesztivál - MTI-fotó, Mohai Balázs

Július 2–6. között (tehát az eddigiekhez képest egy nappal tovább) tart a soproni mulatság, rengeteg meglepetéssel és a szokásos, családi hangulattal. Lobenwien Norbert, a fesztivál egyik alapító-főszervezője szerint várhatóan minden rekordot megdönt az idei fesztivál.

Ennek egyik garanciája a nyugat-európai slágerlistákat is vezető, az év zenekarának választott angol Arctic Monkeys koncertje, a „plusz egyedik”, azaz az utolsó nap, vasárnap. Az öt nap alatt fellép – többek között – a Morcheeba, az MGMT, a Hurts, a 30 Seconds to Mars, a Hatebreed, a Volbeat, a Skindred, a Bring me the Horizon.

A magyar felhozatal is impozáns: a 25 éves Tankcsapda születésnapi koncerttel ünnepel, de koncertet ad a Quimby, az Intim Torna Illegál, a Pétery Bori Love Band, Majka, Müller Péter Sziámi.

A koncerteken kívül képzőművészeti projekteken is részt vehetnek a kreatívabbak: a divatos, fehér városnevet kiadó betűkből kortárs művészek alkotnak különleges feliratokat.

Idén többféle bérlet kapható (3, 4, 5 napos). A fesztivál helyszínének területét nem akarják növelni, ugyanis a VOLT egyik vonzereje az átlátható, könnyen bejárható lépték és a számos családi program.

A diákhitel kávézó egész napos nyitva tartással a pihenésre és az edukációra fókuszál: például Csernus Imre pszichiáter és Zacher Gábor toxikológussal lehet beszélgetni.

Címkék: fesztiválok

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!