A hazai gasztronómia éllovasai mutatkoznak be június első hétvégéjén a Millenáris parkban, a Budai Gourmet rendezvény keretében. A megújuló gasztrofesztivált idén már a Sziget Szervezőiroda jegyzi.

„Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint, hogy a gasztronómiai rendezvénypiac legszínvonalasabb és legjelentősebb rendezvényévé tegyük a Budai Gourmet-t. Azt szeretnénk, hogy ez legyen a gasztrorendezvények rendezvénye, egyfajta eszenciája a többi eseménynek. Mutassuk be minden területről a legjobbakat, legyen a minőség az elsődleges hívó szó, ennek érdekében megnégyszereztük az eddigi költségvetést és megdupláztuk a közreműködők számát” – nyilatkozta Gerendai Károly főszervező. A már számos nagyrendezvényen edződött borászatokon és pálinkafőzdéken túl, az 50 legjobb hazai étteremnek több mint a fele kitelepül, hogy ízelítőt adjanak a konyhaművészetükből. A kulináris kalandozások során megismerkedhetünk a legjobb alapanyagokkal, a legkiválóbb termelőkkel, az elhivatott kereskedőkkel is, de teret kapnak a legjobb a halászléfőzőktől, a pörkölt készítőkig, mindazok, akik hiszik azt, hogy érdemes kiemelkedő színvonalú ételeket és italokat készíteni. A rendezvényen egy piacteret is kialakítanak, ahol bemutatkoznak az ország legjobb termelői, itt helyben megvásárolható lesz a házi termékek színe-java.

„Gasztroforradalom zajlik Magyar­országon és a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy mekkora tömegeket sikerül a forradalom mellé állítani, hiszen a kínálat, megfelelő mértékű kereslet nélkül nem tud fejlődni” – mondta Gerendai Károly. „Bár a hazai kínálat és az általános gasztrokultúránk néhány év alatt többet fejlődött, mint előtte évtizedeken át, sajnos a többség fejében még mindig a mennyiség fontosabb a minőségnél” – véli Gerendai. „Mindenből a legjobbat szlogennel kezdtünk neki rendezvény megújításának, azonban tisztában vagyunk vele, hogy a jó vagy a legjobb szubjektív kategória. A Budai Gourmet rendezvényre csak szakmai előzsűrizés és meghívás útján lehet bekerülni. A rendezvény június 2-án délben zártkörű szakmai nappal indul, ahol a gasztronómiai iparág szereplőit A Budai Gourmet a második napjától, június 3-án déltől már nyitott a nagyközönség előtt, s onnantól három napon át, igazi kulináris kaland és vásári hangulat vár mindenkit a Millenáris Parkban.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!