Szokatlan tűzlények lépnek elő a fantázia világából a holnap kezdődő Sziget Fesztiválon. A cirkuszsátorban a tűzcsóvákkal, lángnyelvekkel tűzdelt táncuk előre láthatóan felébreszti majd képzeletünket, s újból meggyőz bennünket arról, hogy az Óbudai-sziget egy hetes Fesztiválköztársasága nem kizárólag a világhírű muzsikusok koncertjeiről szól – legalább ennyire érdekesek az egyéb művészeti előadók programjai is. A Magma Tűzszínház lángoló jelmezeiben színre lépő akrobaták bemutatójához garantáltan kivonul majd a tűzoltóság is…

 
Hétfőn indul a Sziget Fesztivál az Óbudai-szigeten

De legalább ilyen népszerűnek prognosztizálható a vietnami származású Candy Chang designer interaktív művészeti projektje, mely arra ösztönöz bennünket, tegyük nyílttá vágyainkat: egy egész fal áll majd rendelkezésünkre, hogy felírhassuk, felrajzolhassuk rá, mit várunk az élettől.

A Kelet-Európa Vurstli arra vállalkozik, hogy megmutassa azt a kort és azt a mára egyre értelmetlenebbé és szürreálisabbá váló viszonyrendszert, amiben szüleink és nagyszüleink éltek. A Vurstli határát átlépni szigorú vámvizsgálat után, érvényes Sziget útlevél és névre szóló vízum egyidejű felmutatása mellett lehet. Itt visszaállítják a kívánatos belrendet, a kulturált szórakozás érdekében a fokozott rendőri ellenőrzést.

Angliából érkezik a Luminárium, ez a speciális műanyagból és fóliákból, légbefúvókkal megvalósított színes álomvilág, ahol a főszerep a látogatóé, a pszichedelikus fényeké, színorgiáé. A Fidelio összművészeti helyszínén Hócipő-kabarékba futhatunk minden nap, áltudományos operakísérlet alanyaivá válhatunk, kortárs színházi és táncprodukciókkal színesíthetjük estéinket. A bécsi mintára létrehozott Múzeumnegyedben a kikapcsolódást kereső vendégeket várják. A szabadtéri bútorok kellő csáberővel bírnak majd a hátra dőléshez, az ellazuláshoz.

Címkék: Sziget, fesztiválok

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!