Nem csak a versenyzők, a zsűri is egy generációt fiatalodott végre az ország első számú énekes tehetségkutatójában, amit Bye – saját definíciója szerint „frontember” – Alex ígéretesen szét is trollkodott.

 
Forrás: RTL KLub

Pedig kivonulása abszolút jogos volt: egyedüliként érezte, hogy nem elég, ha valaki „CD-minőségben énekel” (Gáspár Laci) vagy „de kis helyes” (Tóth Gabi), és végképp kit érdekel, hogy „mit kapnék én a többiektől, ha nem engedlek tovább” (Puskás Peti). Nem csoda, ha egy idő után nem akart közösséget vállalni mentortársaival, még buksisimit is érdemel ezért, és a szerkesztőktől extra nyalókát, mert van min csámcsogni a nézőknek egész héten.

Ha véletlenül nem csak a tucatarcokat, hanem egy heavy soul vagy deathcore bandát, vagy a Tóth Gabi által csak hülyének becézett egzaltált figurákat is visszahívják, még mindig kíváncsian várhatjuk, vajon meddig élhetnek túl ők egy popsztárgyártásra kitalált műsorban. Meghökkentően fiatalok is jelentkeztek most, akik a Kicsi óriásokba is mehettek volna, és mókás nézni, hogy a magukat még joggal ifjúnak érző zsűritagokból hogyan lesznek nagy öregek, akik azon sápítoznak, milyen más „a mai fiatalság”. Gáspár Laci végig szédületesen szórakoztató, az arca egy egybefüggő mém, verbálisan is viszi a prímet, bár akinek lepkepukiként aposztrofálta a produkcióját, nem nagyon nevetett.

A szerkesztők rutinosan pakolják sorba a komikus, libabőröztető, hajmeresztő és könnyfakasztó produkciókat, de már az aláfestő zenéből érezni, hogy megható percek következnek, mint ahogy egy cápafilmben a basszusból tudjuk, hogy akció jön. Az előválogatók izgalma, hogy még nem ismerjük a versenyzőket, legfeljebb külsőre lehetnek szimpatikusak vagy sem, de mindenképpen meglepetés, mikor elkezdik a dalukat. Talán rá is döbbentenek saját felszínes, sztereotip gondolkodásunkra, de ha nem, ByeAlex még gyúrhat a bátortalan közízlésen.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!