13. Spinoza Zsidó Fesztivál - 11. Újbuda Jazz Fesztivál - 7. Pozsonyi Piknik - 11. BusHo Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál - Zsolnay Fesztivál - 3. Nemzetközi Verkli Fesztivál

13. Spinoza Zsidó Fesztivál
Szeptember 2–21.
21 program 6 műfajban, 5 premierrel, 62 közreműködő művésszel – a budapesti Dob utcában jövő hét szerdától megpezsdül az élet, a Spinoza Ház színpadán a lágerbarokk, kávéházi és monodrámáktól, valamint a zenés vígjátékoktól a filmvetítéseken át az előadásokig sok minden terítékre kerül. És persze szól majd a klezmer is. A fellépők között lesz: Kulka János, Balázsovits Lajos, Gyabronka József és Dés Mihály is.
 

11. Újbuda Jazz Fesztivál
Szeptember 1–6.
Az avantgárdtól a hagyományos szvingig, egyedi és különleges együttműködésektől fiatal pályakezdőkig, kísérletezőktől nagynevű nemzetközi klasszikusokig hallgathatnak koncerteket és láthatnak előadókat azok, akik ellátogatnak az A38 hajó és a MU Színház színpadához. A fellépők között lesz a brit Beardyman, a német Gorilla Mask és a lengyel Olbrzym i Kurdupel is.
 

7. Pozsonyi Piknik
Szeptember 5.
Idén az Újpesti rakparton – a Jászai Mari tértől a Szent István parkig – Újlipótváros ismét gazdag kulturális kínálattal várja a főváros polgárait: színházak, művészeti együttesek, tematikus utcák (pl. külön gasztro- és édességutca) gondoskodnak a szellemi táplálékra és jóízű találkozásokra vágyókról. A Szent István park részben az Emlékezet parkjává válik, részben pedig a „gyerekpikniknek” ad majd otthont.

 

11. BusHo Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál
Szeptember 1–5.
Magyar és nemzetközi (tajvani, izraeli, olasz, német, osztrák, észt, francia, cseh, szlovák) pályaművekkel, filmes csemegékkel várják Budapesten a Puskin moziba és a Corvintetőre, Nagyváradon, Ungváron, Érsekújvárott, Sopronban és Szolnokon a mozikba a rövid- és dokumentumfilm szerelmeseit. A versenyprogramokat koncertek kísérik.


Zsolnay Fesztivál
Szeptember 4–6.
Összművészeti kalandozásokra invitálnak Pécsre a Zsolnay-negyedbe: zene, tánc, cirkusz, képzőművészet, színház és irodalom – mindenki megtalálja a számára kellemes és hasznos produkciót. Fellép többek között Péterfy Bori és a Love Band, a japán világzenei utazó nagykövetei, Mucsi Zoltán, Scherer Péter; a levegőszínházi játék – Menni vagy maradni? – a kivándorlás kérdését visziszínre 10 méter magasban.
 

3. Nemzetközi Verkli Fesztivál
Szeptember 5–6.
Wurlitzerekből szól majd a zene Keszthelyen jövő hétvégén a város Fő terén és Sétáló utcáján. A 42 zenegép muzsikája (hazaiak, svájci, osztrák, német, szlovén) mellé néhányan kis műsort is adnak, bábfigurát mozgatva a gépek előtt és a gépeken. A fesztiválon a Váci Szimfonikusok is fellépnek, de néptáncosok, árusok is színesítik a programot. És a gasztronómia különlegességei sem maradnak el.

Címkék: fesztiválok

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!