Látszólag nincsenek titkai az Oscar-díjas hollywoodi filmsztárnak. Nyíltan beszél szerelmi életéről, szexuális szokásairól, kábítószer-függőségéről, tetoválásairól, önbántalmazásairól vagy a bátyjával váltott csókról.

  <h1>Angyal vagy démon?</h1>-
  <h1>Andrew Morton: Angelina – Rendhagyó életrajz, Geopen Kiadó</h1>-

Angyal vagy démon?

- – Kép 1/2

Andrew Mor­ton, a neves életrajzíró Diana, Madonna vagy a brit hercegi pár története után ezúttal az angyali démonról ír megdöbbentő hitelességgel. Frissen megjelent könyvéből válogattunk részleteket.

Nehéz választás

Marcheline (a mama) kétségek közt vívódott. Ugyanis két férfiba volt szerelmes egyszerre: Jon Voightba, és annak barátjába, Al Pacinóba. Marcheline megfogadta a mama tanácsát, és Jon Voight mellett döntött. Szíve mélyén azonban Al Pacino mindig is életének beteljesületlen szerelme maradt.

A fehér szoba

Makulátlan és rideg volt a szoba. Több mint egy évig élt itt a kislány, örökké cserélődő bébiszitterekkel. Akár napok teltek el anélkül, hogy az édesanyja – aki három emelettel lejjebb lakott – meglátogatta volna, hogy megigyon egy kávét az ügyeletes bébiszitterrel…

A kislányt Angelina Jolie-nak hívták. Őt száműzték a fehér szobába, amikor az édesapja, Jon Voight elhagyta az édesanyját, Marcheline Bertrandot. „Angie annyira Jonra emlékeztet, hogy képtelen vagyok a közelében lenni” – mondta akkor az anya.

Az elsô kísértések

Angie viselkedése zavart lelkiállapotra utalt. A szorongásos állapotot feloldó megkönnyebbülés, amit Angie az első alkalommal érzett, amikor megvágta magát, tipikusan jellemző azokra, akik később rendszeres önbántalmazókká válnak… A belső démonok jó ideig nem hagyták békén Angie-t, aki még hosszú évekig rendszeresen vagdosta magát – az önbántalmazással próbált megszabadulni belső dühétől és az érzelmi feszültségtől. „Angie képtelen volt megkockáztatni, hogy kimutassa az anyja iránti dühét, ezért saját énje ellen fordította ezt a haragot” – mondja Iris Martin pszichológus.

Szexuális játszmák

Jenny (Angie első női szerelme) az aktuális barátnőjével Hollywood Hillsben lakott. Egyik este meghívta Angie-t és a férjét, úgymond egy kis baráti csevegésre. Miközben Jenny barátnője és Jonny elmélyülten beszélgettek a nappaliban, Angie és Jenny kisurrantak, ledobták a ruháikat és becsusszantak a kültéri medencébe. „Óráknak tűnő hosszú és élvezetes percekig simogattuk egymást a víz alatt – mesélte el Jenny a történetet. – Ez volt az egyik legvadítóbb éjszakánk. Az, hogy bármikor rajtakaphattak volna bennünket, csak még izgalmasabbá tette a dolgot…”

„Magányos vagyok; haldoklom; leszbikus vagyok; hetekig nem fogunk tudni találkozni.” Angie ezekkel a szavakkal köszönt el később, 1997 júliusában férjétől.

(Folytatjuk)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!