Könnyed flörttel meghódítani a világ összes nőjét vagy boldoggá tenni egyetlenegyet? Ehhez hasonló kérdéseket fogalmazhatunk meg a Madách Színház évadnyitó darabja, a Poligamy kapcsán.

 
Lakos Gábor felvétele

Szirtes Tamás mozifilmből gyúrt romantikus musicalkomédiát: Orosz Dénes 2009-ben bemutatott történetét szétszedte, a dialógusokat Szente Vajk és Galambos Attila szövegírók segítségével újraolajozta. Az eredmény: dinamikus, korrekt darab, egy könnyű vígjáték, ami látszólag nem veszi komolyan önmagát sem. András életében minden a terv szerint halad. Egészen addig, amíg be nem üt a krach. Lilla nem csak esküvőt szeretne az összeköltözés mellé, de kiderül, szerelmük megpecsételődött: kilenc hónap múlva már hárman lesznek. És ha nem lenne elég ez a téboly, András minden nap új nő mellett ébred, aki váltig állítja: ő Lilla.

Míg Nagy Balázs megbízható énekhanggal hozza a tehetetlen macsó szerepét, Kovalik Ágnes bájos Lillát formál. A legszerethetőbb karakter talán Kornélé: az esetlen hősszerelmes figuráját Sánta László kelti életre. A szingli pszichológusnő szerepében pedig Gallusz Niki remekel: akár énekelnie, akár táncolnia kell. (Másik szereposztásában Nagy Sándort, Balla Esztert, Szente Vajkot és Oroszlán Szonját láthatják.) Bár a dallamokra már hazafelé tartva sem emlékeztünk, a szöveg is döccent néhol, kecskerímből, szakállas poénból is jutott jócskán, sőt, párszor komolyan megbántuk, hogy otthon hagytuk a füldugónkat, mégis, egész este vigyorgunk. Mert magunkat is viszontláttuk a színpadon, minden félelmünkkel, rigolyánkkal együtt.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!