Az idei nyáron harmadszor indul útjára a Nagyon Balaton programsorozat, amely 2013 óta a Balaton régió legrangosabb, legizgalmasabb kulturális, gasztronómiai és sporteseményeit, fesztiváljait gyűjti csokorba. Idén, májustól szeptember végéig már 25 esemény várja mindazokat a hazai és külföldi turistákat, akik a nyári hónapokban a Balaton régiót választják úti célként.

Nagyon Balaton - fotósorozat és programajánló

- – Kép 1/6
IV. Paloznaki Jazz Piknik
– Paloznak – AUGUSZTUS 7–8.
2015. augusztus 7–8-án újra megrendezik a Paloznaki Jazz Pikniket a Balaton északi partján. A Homola Pincészet által szervezett fesztivál a tavalyi nyár nagy meglepetése volt: két nap alatt közel ötezren látogattak el a festői kis faluba. Paloznak utcái megteltek élettel, illatokkal, zenével, andalgó emberekkel, és ez idén sem lesz másképp! A Jazz Piknik a nyár egyik leghangulatosabb programja, fűben ülős jazzkoncertekkel, naplementével, finom borokkal, tánccal. Mind a zenei kínálat, mind a közreműködők, mind a gasztronómia tekintetében igazán különleges, minőségi eseményre számíthatnak az idelátogatók.

Füredi Borhetek – Balatonfüred –
AUGUSZTUS 11–30.
Balatonfüred 1932 óta megrendezett hagyományos borfesztiválja, a Füredi Borhetek nem csak pár napig tart, mint a balatoni borfesztiválok többsége, hanem augusztus közepétől a hónap végéig. Ezalatt az idő alatt nem csak számtalan környékbeli borász kínálja italait a hangulatos Tagore sétányon, de folyamatosan koncerteznek a magyar könnyűzene, a pop és a folk ismert szereplői. Ezúttal sem lesz ez másként. A fellépők között pedig idén is ott lesznek a VOLT Produkció és az MR2 Petőfi rádió Nagy-szín-pad! tehetségmutató versenyének fellépői is.

Strand Nagyon Zene Fesztivál
– Zamárdi – AUGUSZTUS 19–22.
Tavaly, a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál második évében egy új és igazán sikeres fesztivál született, amelyen 72 000-en vettek részt. Ma már nem kérdés, hogy ez egy sikersorozat kezdete, amely túl azon, hogy fesztiválozók tízezreinek jelent élményt és örömöt, a Balaton régió egyik legnagyobb vonzerejű turisztikai eseménye is egyben. Idén nyáron a tavalyinál is több vendéget várnak Zamárdiba, ahol az MR2 Petőfi rádió kedvenc hazai zenekarai és előadói mellett Steve Aoki, a Simple Plan, az All Time Low, a House of Pain és a New Found Glory is fellép. A Petőfi rádió és a Petőfi Tv élőben közvetít az eseményről.

B.my.Lake – Zamárdi –
AUGUSZTUS 19–22.
Harmadszor kerül megrendezésre az „elektronikus zene Mekkájaként” is gyakran aposztrofált B.my.Lake, mely 2013-as debütálásakor azonnal Magyarország egyik legnépszerűbb fesztiválja lett, és rögtön a hazai e-zene rajongók első számú nyári célpontjává vált. Népszerűségének, előremutató szemléletének és rendkívül színes programkínálatának köszönhetően már az első évben elnyerte az „Európa Legjobb Új Fesztiválja” díjat a holland European Festival Awardson.

 

Idén a B.my.Lake a Budapesttől mindössze 110 km-re található „fesztiválfővárosba” teszi át székhelyét, és közvetlenül a vízparton, a káprázatos balatoni panorámával rendelkező Zamárdiban várja az érdeklődőket, minden eddiginél erősebb programmal. A kortárs elektronika legmeghatározóbb előadóit felsorakoztató B.my. Lake augusztus 19-én nyitja meg kapuit egyedülálló hang-, fény- és látványelemekkel, s az óriási érdeklődés ellenére is igyekszik megtartani közvetlen, „butik jellegét”

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!