Nem igaz, hogy egy történetnek vége van. Köztársaságnak, jogállamnak, demokratikus Magyarországnak. Nem igaz!

 

Nem igaz, hogy elköszöntünk Európától, Uniótól, a demokratikus államok közösségétől!

Nem igaz, hogy Lukasenko Fehéroroszországának testvéri párja lettünk.

Nem igaz, hogy Magyarországból kiholt a szabadság.

Nem igaz, hogy a Fidesz túlhatalomra jutván sem bírta abbahagyni a magyar társadalom végzetes kettéhasítását.

Nem igaz, hogy Vezérük nem ismer se mértéket, se értéket, csak a hatalmat, azért képes bármire, bármire, bármire, értitek: bármire. Nem igaz! Nem igaz!

Nem igaz, hogy a regnáló élcsapat csak az erőt becsüli, a többséget, a nagyot. Nem igaz, hogy megveti a gyöngét, a kicsit, a magányost, az önállót, a másikat, a mást.

Nem igaz, hogy mélységesen lenézik azt a világot, ahonnan jöttek egykor: a kis emberek, a szegények, az elesettek világát! S nem is fognak tenni e világ jobbításért soha szemernyit. Nem igaz!

Nem igaz, hogy értelmiségi holdudvaruk áruló. Nem igaz, hogy elárulnak eszmét, hitet, hazát, és mellesleg saját professiójukat, a szakmát, a hivatást. Például a jogász a jogot magát.

Nem igaz, hogy ez a gyalázat, a jogállam szétrohasztása és ellapátolása bizony jogászok műve volt; taláros ellenforradalom zajlott le itt; a bűnt a jog ellen jogászok: ügyvédek, ügyészek és bírák követték skrupulus nélkül el. Aki ilyet mond, az joggal számíthat arra, hogy a jog lecsap majd rá. Amit jogtalanságnak állít majd a jogra kényes, azzal szemben a jogtalanság joggal lesz jogos.

Nem igaz, hogy vitéz Döbrentei az ő költőcsillaguk, filmmágusuk Koltay vagy Káel, hírlapírójuk Szentmihályi és Bayer, lobogójuk a Wass. Nem igaz, hogy ez az ő szentkoronás, focilabdás, turulos magyarságukról mindent elárul.

Nem igaz, hogy fideszistának lenni szégyen lett fél év alatt.

Nem igaz, hogy valódi polgár többé nem lehet fideszes.

Akceptálhatatlan az az álláspont is, miszerint a szocialista párt alkalmatlan minden megújulásra. Aminthogy nem hihető, hogy ez a párt volt az, amely végül is – gyávaságából és mérhetetlenül korrupt voltából fakadón – az országra húzta a bajt. Nem igaz!

Nem igaz, hogy a sajtószabadságnak annyi. Nem igaz, hogy aki a valót, vagy akár csak a magáét akarja mondani, írni, az eztán ravaszkodásra, ügyeskedésre, trükközésre kényszerül. Vagy hazudozásra, vagy hallgatásra. Nem igaz, hogy hallgatásért is kirúgnak tévést, rádióst. Nem igaz! Nem igaz, hogy büntetendő lehet minden kritikus szó, hogy uszításnak minősülhet minden ellenvélemény, hogy semmisítendő ellenség válhat minden ellenfélből.

Nem igaz, hogy oda a szabad Magyarország.

Nem igaz! Nem igaz! Nem igaz?

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!