Budapest, ahogyan ritkán látjuk. Négy napra ismét fesztiválhelyszínné változott a főváros – méghozzá azokon az ikonikus helyszíneken volt a leghangosabb a buli, amelyeket nem a basszus befogadására terveztek anno megálmodói. A Vodafone 4G Budapest Essentials négynapos programsorozata alatt új oldaláról ismerhettük meg a várost.

Pechesen indult az idei fesztivál: csütörtökön a Budapest Essentials egyik húzóneve, a La Roux énekesnője pár órával a margitszigeti fellépése előtt mondta le a koncertet egy baleset miatt. A szombatra tervezett Duke Dumont-koncert pedig betegség miatt maradt el. Mindezek ellenére azonban bőven kárpótolták a bulizókat jobbnál jobb koncertekkel. Például a Nagycirkuszban: csütörtökön a Fran Palermo és a Carbonfools csapott a húrok közé ott, ahol eddig az artisták voltak az urak. Pénteken sem volt hiány zenei programokból – igencsak be kellett osztani az időt, de inkább az energiát, ha nem akartunk kimaradni a legjobb koncertekből. Az Akvárium kishalljában zenélő Gold Panda szettjei után a Vasúttörténeti Park Carl Craig- és Solomun-koncertjeit nem lehetett kihagyni. Nemcsak a retro mozdonyok között volt nagy a buli: Peter Kruder szombaton a Zwack Unicum gyárudvarán lépett fel.

A bérlet számos kedvezményt nyújtott: a karszalag viselői kedvezményesen kóstolhatták meg a legjobb street food helyek kínálatát, ingyenesen mehettek számos budapesti gyógyfürdőbe, a Ludwig Múzeumba és a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a Széchényi fürdőbe is.

Apropó, állatkert: a régi Vidám Park – most Holnemvolt Park – is jól működött koncerthelyszínként, ahogy a Várkert Bazárban fellépő Punnany Massif koncertje is különleges hangulatot árasztott.

Egyedi városnéző túrákon is részt vehettünk, volt street art séta – ahol az utca művészetének egy új arcát ismerhettük meg –, és bejárhattuk a négyes metrót is a Hosszúlépés csapatának köszönhetően.

Címkék: fesztiválok, Budapest

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!