Kozso Édesnégyesben átélt tantrikus kalandjáért csaknem húszmillió forintra bírságolták a TV2-t. Pedig a Majkával forgatott részek még durvábbak voltak, mint hogy Kozso vacsora alatt szopogatta az ujját finom utalásféleképpen, vagy mikor csókkóstolót kért a neki felkínálkozó női hölgyektől.

 
Talán Kozso nem olyan népszerű, mint az ózdi hős, aki végül nem is választott a jelentkezők közül, hanem – az egyik bulvárlap szerint – mindet kérte, és neki inkább drukkoltak feljelentgetés helyett?
 
Múlt héten újra indult az RTL Klubon a ValóVilág is, melyben rögtön előkerült, s napokig el sem akart tűnni a celebvendég, Benkő Dániel intim hangszere. De Voksán Virágnak is csak a mellbimbóját takarták ki zuhanyozás közben, márpedig a szájműszerére is ki lehetett volna még tenni a 18-as karikát. Ez valósult meg eddig a beharangozott igényes szórakoztatásból, és a bevállalós villalakókat elnézve, lesz itt még egészséges erotikázás. A valóságshow-k már BB Évi és Renato történelminek számító, élőben leadott ágyjelenete óta nem is nagyon szólnak másról (bár statisztikák szerint a mozifilmekben és a sorozatokban jóval több a szex).
 
Mi már túltesszük magunkat rajta, hogy ezt tolják a képünkbe, a legegyszerűbb persze kikapcsolni a dobozt. Csakhogy este nyolc előtt sok gyerek is nézi a tévét, rosszabb esetben elé van ültetve. Nyilván a szülő felelőssége, hogy mit néz a csemete, vagy egyáltalán be van-e kapcsolva a gyerekpásztor, de ugyanilyen komoly felelősség (lenne) a műsorkészítőké, hogy mit adnak adásba – vagy legalább a műsorsávokat tartsák be. 
 
Persze előbb-utóbb felvilágosodik az a gyerek, akár néz tévét, akár „csak” mangarajzfilmeket, és jó esetben idővel azt is megérti, hogy amit a tévében lát, ritkán hasonlít az egészséges szexuális életre, kivéve persze a természetfilmeket.
Lehet sopánkodni prűdségből vagy irigységből is. Szerintem a celebeket is megilleti a magánélet védelme, még akkor is, ha úgy mennek oda, hogy a gázsijukba hallgatólagosan vagy nyíltan bele van kalkulálva egy pucér zuhanyzás vagy egy gyömöszölős nyelves csók. Benkő Dánielt valószínű másért se hívják szerepelni, mert nála bármikor benne van a pakliban egy kis obszcénság, végső esetben a rendes reggeli-esti önnyugtató szertartását is le lehet adni, ha nem történik izgalmasabb a villában.
 
A trend ugyanez a világ más emancipált felein is: míg Amerikában – ahol valóban szigorú, és brutálisan bírságol a médiahatóság – a mezítelenség gyakorlatilag eltűnt a képernyőkről (a kábeladókat kivéve), egy kutatás szerint ezerórányi műsorfolyamban ma épp kétszer annyi a szex, mint tíz éve, és a műsorok több mint felében jelen van. Viszont állítólag egyre színvonalasabb, kulturáltabb, biztonságosabb és érzelemgazdagabb formában, nem szórakoztató- vagy sportközvetítésként. Azért a minap is olvastam egy hírt arról, hogy egy amerikai pasas Szexnek keresztelte a kutyáját, csakhogy bekerüljön vele a tévébe…

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!