Szoboszlói Tavaszi Művészeti Napokat tartanak márciusban, ilyenkor Hajdúszoboszlón minden a tavaszi zsongásról szól. Főszerepben a kultúra és a művészet. A gyerekeknek Csukás István mesél és az Alma együttes zenél, koncertezik Falusi Mariann, Presser Gábor és Horgas Eszter fuvolaművész.

 
A Csík Zenekar

Családi rendezvények, színházi előadások és koncertek miatt is érdemes lesz a szombaton kezdődött Soproni Tavaszi Napokra ellátogatni. Március 17-én Zorán ad koncertet, 29-én pedig elsősorban a gyerekeket várja megzenésített versekkel Gryllus Vilmos. Bödőcs Tibor révén a humor sem fog hiányozni (ápr. 10.).

Színes kulturális programkínálat várja a 19. alkalommal megrendezett Győri Tavaszi Fesztiválon a közönséget március 15-től április 3-ig. Az ExperiDance 21 táncképben mutatja be Magyarország múltját Ezeregy címmel. Koncerthangulatba kerülhetünk a Csík zenekar (képünkön) és Keresztes Ildikó föllépésén, vagy andaloghatunk Frank Sinatra-dalokra is Vastag Tamás slágerparádéján, de érdekesnek ígérkezik a Rhapsody Project magyar komolyzenei nagyságok (Liszt, Erkel, Kodály, Bartók stb.) műveinek jazzre átírt produkciója is. A Győri Nemzeti Színház pedig Mozart Varázsfuvolájának premierjét időzítette a fesztiválra.

Címkék: fesztiválok, koncert

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!