Legnagyobb durranásnak Moby, a Pendulum és a 30 Seconds to the Mars koncertje ígérkezik a VOLT-on. Keddtől vasárnap reggelig tart a 19. Volt Fesztivál Sopronban.

A Keleti pályaudvartól 33 százalékos kedvezménnyel Volt-vonatok indulnak, melyek csak Kelenföldön és Győrben állnak meg a soproni végállomás előtt. VIP-jeggyel lelátóról nézhetjük a koncerteket, ajándékpólót kaphatunk és naponta egy italt a szervezők számlájára fogyaszthatunk. Fontos tudni, hogy a fesztivál területén nem lehet készpénzzel fizetni, ezért az úgynevezett Fesztiválkártyát már belépéskor megkapja mindenki, amit aztán 240 ezer forintig bármekkora összeggel feltölthetünk. Ha netán nem költöttük el a teljes összeget, a maradékot természetesen vissza lehet váltani készpénzre. A kiskorúak védelmére fokozottan ügyelnek: csak az vásárolhat alkoholos italt, aki viseli a 18 év felettieket megillető karszalagot.

Kedden az ismerkedési esten levetítik a Napozz holddal – a Kispálfilm című, az együttes tavalyi Szigetes búcsúkoncertjén készült filmet. Fellép a Budapest bár, valamint a Magna Cum Laude. Az elővételes jegy ötezer forint, a helyszínen hatezer a belépő.

A Telekom nagyszínpadon szerda este a Kiscsillag és az amerikai My Chemical Romance nevű csapat lép fel, csütörtökön a Tankcsapda, a Primus és a kanadai Sum 41 nevű punkbanda, pénteken a Vad Fruttik, a Quimby, a Pendulum és az elektronikus tánczene egyik atyja, az amerikai világsztár Moby. Szombaton Bëlga, Irie Maffia, Parov Stelar Bans koncert lesz, este az indie-pop duó, a The Ting Tings, a látogatók kívánságára pedig a 30 Seconds to the Mars és Paul Kalkbrenner lép fel. Az utóbbi német dj olyan népszerű Európában, hogy koncertjeire percek alatt fogynak el a jegyek. A gyerekprogramok, a színházi előadások, a civil szervezetek és a filmvetítések idén még szélesebb kínálattal várják az érdeklődőket. A Soproni MR2 színpadon idén nem csak hazai előadók (Romano Drom, Neo, Colorstar, Erik Sumo Band, Animal Cannibals, Akkezdet Phiai, Zagar, Heaven Street Seven, Pál Utcai Fiúk, 30Y), hanem külföldi sztárok is láthatóak, például az Emir Kusturica & the No Smoking Orkestra, a Dub Fx, a Houe of Pain, Crookers vagy a Nouvelle Vague). A MOL színpadon pedig olyan magyar zenekarok koncerteznek, mint például a Balkan Fanatik, az Anima Sound System, a KFT, a Deák Bill Blues Band, Hobo, a Csík zenekar, a NemJuci és az Európa Kiadó. De találkozhatunk a Tápszínházzal, Fiala Jánossal és beszélgetőpartnereivel, valamint Galla Miklóssal is.

Ha valaki nem bír meglenni politika nélkül, az Új Széchenyi Terv sátorban naponta részt vehet beszélgetéseken. Az Európa sátor pedig hazánk EU-s elnökségének szentel összejöveteleket. Kiállításokkal és gasztronómiai élvezetekkel is készülnek a szervezők. A jegyelővételek és szállásfoglalások alapján minden eddiginél több érdeklődőre számítanak Sopronban. Tavaly 90 ezren vettek részt a fesztiválon.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!