Fernando Torresért 50 millió angol fontot (58,5 millió euró) tett le a Chelsea Liverpoolban. A spanyol világbajnok vételára a hatodik legmagasabb a futballtörténelemben.

  <h1>Andy Carroll</h1>-
  <h1>Edvin Dzeko</h1>-
  <h1>Fernando Torres</h1>-

Andy Carroll

- – Kép 1/3

A csatár évente 12 millió euró fizetést kap Londonban, aminél többet mostanság csak Lionel Messi és Cristiano Ronaldo keres. Előbb-utóbb kiderül, megéri-e a pénzét Fernando Torres. A papírforma szerint több esélye van rá, mint Andy Carrollnak, aki alaposan meglepte a futballvilágot. A Liverpool 41 millió eurót fizetett érte a Newcastle-nak. Az angol csatár tavaly még a másodosztályban játszott, és akkor az átigazolásokkal foglalkozó transfermarkt.de 3,5 millió euróra értékelte. Most több mint tízszeres árat fizetett érte a Pool. Ezzel Carroll megelőzte a világbajnok David Villát (40 millió euró) a német portál TOP 25-ös listáján. A határidő lejárta utáni első számában a Guardian hátsó oldalának címe ez volt: „Az őrület napja visszatért a futballba – Torres, Carrol és a Chelsea által igazolt David Luiz összesen 111,5 millió fontot ér.” A számítások szerint a Premier League csapatai 250 millió eurót költöttek a téli átigazolási időszakban.

Á. D.

 

Magyarok a piacon

Hajnal Tamást kölcsönveszi a Dortmundtól a VfB Stuttgart, Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs marad eddigi klubjában, sőt az utóbbi 2015-ig meghosszabbította szerződését a PSV-vel. Laczkó Zsolt a Debrecenből a Sampdoriába, Rudolf Gergely (kölcsön) a Genoából a Bariba, Simon Krisztián az Újpesttől (kölcsön) a Feyenoordba, Tisza Tibor (ugyancsak az Újpestből, kölcsön) a Sint-Truidenbe), Kiss Zoltán a Debrecenből a Panszerreikoszba igazolt.

 A brit bleacherreport.com internetes oldal összegyűjtötte a tíz legnagyobb átigazolási sztorit:


1. Liverpooliként a legtöbb gólt lőtte ellene, hétfő este mégis öt és fél éves szerződést kötött a Chelsea-vel Fernando Torres. A 9-es mezt viselő spanyol világbajnok csatár 50 millió fontért került Londonba. Futballistáért Angliában még nem fizettek ennyit.

2. A 22 éves Andy Carrolltól joggal várják a Poolnál a gólokat: 35 millió fontot fizettek érte a Newcastle csapatának.

3. Luis Suarez az Ajaxot hagyta el a Liverpool kedvéért, 26,5 millió euró ellenében.

4. Emmanuel Adebayor kölcsönbe került a Real Madridhoz. A szezon végén a királyiak 18 millió euróért szerződtethetik a Manchester City csatárát.

5. Darren Bentet 18 millió fontért engedte el a Sunderland a Villa Parkba.

6. A 33 éves Mark Van Bommel Olaszországba költözött. A Bayern nem kért pénzt az AC Milantól a holland középpályásért.

7. A Flamengo 3 millió euróért elcsábította Ronaldinhót az AC Milantól. A brazil, aki a tízes mezt kapja új csapatában, 3 és fél éves szerződést kötött a klubbal, ahol hetente 130 ezer eurót fog keresni.

8. A Manchester City történetének második legdrágább igazolását írta alá januárban. A bosnyák Edvin Dzekóért 27 millió eurót fizettek a német Wolfsburgnak.

9. Puyol-hasonmást igazolt a Chelsea: a brazil válogatott David Luizt 26,5 millió fontért, és Nemanja Matic játékjogáért cserébe engedte el a Benfica.

10. Az Aston Villa a szezon végéig megszerezte a Borussia Mönchen­gladbach amerikai válogatott középpályását, Michael Bradleyt.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!