Szombathelyről igazolt magyar válogatott csatárt Németország legpatinásabb labdarúgóklubja, a Bayern München. Ilyen, vagy ehhez hasonló mondatot az utóbbi időben csak elvétve olvashattunk, ezért is örömteli, hogy Szarvas Alexandra csatlakozott a bajor rekorder női egységéhez a 2011/2012-es szezonra.

 
Szarvas Alexandra

A 18 esztendős tehetség végigjárta a szamárlétrát, Fóton kezdett, majd a Gödöllői Góliátban rúgta a bőrt, az utolsó ificsapata pedig a Ferencváros volt. Első profi szerződését is a zöld-fehérektől kapta, de nem maradt sokáig az Üllői úton, 2008 nyarán a Viktória FC Szombathely játékosa lett.

A Vas megyei alakulatnál eltöltött három év alatt Szarvas és együttese bajnoki címig és két Magyar kupagyőzelemig jutott, emellett stabil helyet szerzett magának a női válogatott keretében. A fiatal támadó a Viktóriánál hetvenkilenc mérkőzésen összesen ötvenegyszer vette be az ellenfelek kapuját, ami topligákban is igencsak megsüvegelendő teljesítmény.

A hab a tortán pedig a női Bajnokok Ligája-részvétel volt, ahol épp az előbb emlegetett müncheniekkel hozta őket össze a sors. A németek valószínűleg már akkor is felfigyeltek rá, az igazi érdeklődés azonban ezen a nyáron vált kézzelfoghatóvá.

Történt ugyanis, hogy a Bőrnadrágosok női csapata az idény végeztével belecsapott a csatárkeresésbe, és mivel Alexandra jó benyomást tett rájuk a BL-párharc idején, hamar összeállt a terv. A kapcsolatfelvétel után egyhetes próbajátékra hívták a szombathelyi labdarúgót, aki a hét lejártával, számos edzéssel és egy gálameccsel a háta mögött tért vissza otthonába és várta, hogy megszólaljon a telefon. És megszólalt. A Bayern München egyéves kontraktussal csábította magához, nem volt nehéz megegyezniük. – Nem tudom szavakban leírni, hogy mit éreztem, amikor aláírtam a szerződést és kezet fogtam az edzővel meg a csapatmenedzserrel. Ez volt az álmom, hogy a Bayernben játszhassak – nyilatkozta a VH-nak Szarvas.

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!