Utoljára az angol bajnokság 1997-98-as szezonjában volt elegendő tizennégy fordulót követően 28 pont az első helyhez. Az idén a Chelsea-nek ez a mennyiség már tizenkét mérkőzés alatt összejött, de a Kékek azóta ledobták a vasmacskát. A még veretlen, ám hét győzelme mellett ugyanennyi döntetlent elérő Manchester United pedig apránként utolérte riválisát. Látótávolságon belül van az Arsenal, valamint a kiszámíthatatlan Manchester City is.

A 15. forduló nyitómeccsét ismét az Ágyúsok játszotta. Arséne Wenger együttese ezúttal nem engedte ki a kezéből kétgólos félidei előnyét, és 4-2-es győzelmével átugrotta az éllovas duót. Az ezt követően pályára lépő Manchester United azonban hamar egyértelművé tette, hogy az Ágyúsok uralma csak néhány órán át tart majd. A Blackburn elleni összecsapás Dimitar Berbatovról szólt, aki öt góllal vette ki a részét a 7-1-es sikerből. Gera Zoltán végigjátszotta a Fulham Birmingham City elleni mérkőzését, sőt az ő passzából született a hazaiak egyenlítő találata.

Szalai Ádámnak köszönhetően a Bundesligában is örülhetünk egy magyar gólpassznak, ráadásul csatárunk győztes csapat tagja volt. A pénteki, Nürnberg felett aratott 3-0-s diadalával a Mainz újra az első helyezett Dortmund legfőbb kihívója lett. 

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!