Az elmúlt hetekben meglepő dolgok jellemezték a magyar labdarúgást, igaz, mindegyik külföldön játszó játékoshoz kötődik. Szalai Ádám, a Bundesligában való benn­maradásért küzdő Mainz csatára szinte napra pontosan egy évvel azután lépett föl újra bajnoki meccsen (a Freiburg ellen), hogy súlyos térdsérülést szenvedett.

  <h1>Szalai</h1>-
  <h1>Koman Vladimir</h1>-
  <h1>Buzsáky Ákos</h1>-

Szalai

- – Kép 1/3

Buzsáky Ákos a Premier League-ben újonc Queens Park Rangers színeiben fantasztikus gólt lőtt Wigannek. A héten az is kiderült, hogy Voli, vagyis Koman Vladimir a Sampdoriától Monte Carlóba, a Mona­cóhoz szerződik. Ezért kerestük meg hármójukat.

Szalai Ádám:

– Csodálatos érzés volt újra a pályán lenni. Volt bennem némi drukk, egy évvel ezelőtti sérülésem után tértem vissza. Hála az égnek jól ment a játék, a találkozót megtekintették a szüleim is. Az egyik megmozdulásomat követően jutott 11-eshez a csapatom, akkor egy pillanatra megrémültem, hogy nem lesz-e újabb sérülésem, de aztán majdnem végigjátszottam a 90 percet.

– Ezek szerint visszatért az erőnléte?

– Még nem teljesen, de pluszedzéseket végzek, hogy utolérjem önmagamat.

– Sérülése előtt a válogatott egyik erőssége volt.

– Szerencsére ott is jól ment a játék, és ha utolérem magamat, remélem, hogy Egervári Sándor kapitány figyelembe vesz a csapat összeállításánál.

Buzsáky Ákos:

– Remek gólt lőtt a Wigannek.

– Igencsak eltaláltam a kaput, és nagyon örülök annak, hogy a Premier Ligában megszületett az első gólom.

– Mi a Queens Park Rangers célja?

– Más nem is lehet, mint hogy benntartjuk az együttest a Premier League-ben.

– Változott a játékosállományuk a téli átigazolásnál?

– Jött egy-két új fiú, ezért nagy harc lesz a csapatba kerülésért.

– Idén kerültek fel a Premier League-be. Nagy a különbség az első és a másodosztály között?

– Nem hittem volna, hogy ekkora. Míg egy osztállyal lejjebb igencsak kemény, néha túl kemény és rohanós a játék, mindenki inaszakadtáig fut, amíg bírja, itt a technika és a pengés játék a domináns, ám igen kiváló erőnlét kell ahhoz, hogy valaki végigjátssza az angol bajnoki szezont.

Koman Vladimir:

– A pirosra vagy a feketére tett a kaszinóban?

– Még sosem ruletteztem, de a pirosra tennék, mert a csapat mezszíne piros.

– Hogyan került az egykori francia bajnokcsapathoz?

– Ők kerestek meg, a négy és fél éves szerződést írtam alá, de nehéz lesz a csapatba kerülni, mert nagyon sok tehetséges fiatalt igazoltak a téli szezonban. Egyébként hallatlanul „junior-átlagéletkorú” az együttes. Csodálatos a stadionunk, és mindenki abban reménykedik, hogy előbb-utóbb sikerül visszakerülni a francia első osztályba, mert az új csapatom nagy hagyományokkal rendelkezik, az elmúlt évtizedekben igencsak meghatározó volt a francia labdarúgásban.

(Sokáig olyan hírek érkeztek, hogy Huszti Szabolcs a Zenittől szintén Monte-Carlóba tart. Végül azonban nem jött létre megállapodás a Monacóval.)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!