A hétközi Bajnokok Ligája-meccsek után azoknak van okuk vállon veregetni magukat, akik a futballkedvelők körében időről időre felmerülő „melyik a legerősebb bajnokság?” kérdésben a Premier League mellett teszik le voksukat. A két leginkább várt párharc első felvonása ugyanis egyaránt az angol fél győzelmét hozta: a Tottenham a Milan otthonában győzött 1-0-ra, míg az Arsenal a hajrában fordítva nyert 2-1-re a vendég Barcelona ellen.

 
Csak nem megy a londoni kékeknek

A szigetország bajnoksága ugyan ezúttal szünetel, kárpótlásul azonban itt van a mindig parázs mérkőzéseket hozó FA-kupa. Bár a sorozatban hétvégén már nyolcaddöntőket is rendeznek, a címvédő Chelsea szombaton még csak a legjobb tizenhat közé igyekezett bejutni. Ennek oka, hogy három hete az Everton elleni párharc első felvonása 1-1-es döntetlennel zárult Liverpoolban, így a szabályok értelmében újrajátszásra került sor. A tegnapi, londoni „visszavágó” rendes játékidejében sem gól, sem döntés nem született, az idegenben rúgott gólnak ugyanis ebben az esetben nincs jelentősége. Ezt követően, miután a csapatok 180 perc alatt összesen két gólra voltak képesek, a félórás hosszabbításban ezt megduplázták: a 104. percben Lampard juttatta előnyhöz a házigazdákat, de Baines egy perccel a vége előtt szabadrúgásból egyenlített. Az Everton hátvédje a büntetőpárbaj elején aztán hibázott, ám mégsem jutott mennyből a pokolba, hiszen a Chelsea-nél ketten is rontottak, így a liverpooli csapat jutott tovább. A többi – már a nyolc közé jutásért zajló – mérkőzésen az élvonalbeli csapatok egyaránt magabiztosan győzték le alsóbb osztályú ellenfeleiket.

A Bundesligában az utóbbi hetekben megtörni látszott a Dortmund lendülete, de mielőtt a riválisok elkezdhettek volna reménykedni, a listavezető két döntetlen után újra nyert. A fekete-sárgák hazai pályán győzték le 2-0-ra a St. Pauli gárdáját. A második helyezett Leverkusen így ma azért lép pályára a minden bizonnyal Hajnal Tamással felálló Stuttgart ellen, hogy tízpontos hátránya ne nőjön még tovább. Nem túl biztató kilátások.

 

Bundesliga 23. forduló

Hamburger SV–Werder Bremen 4-0 (1-0)
Borussia Dortmund–C St. Pauli 2-0 (1-0)
Hannover 96–1. FC Kaiserslautern 3-0 (2-0)
1899 Hoffenheim–1. FC Köln 1-1 (0-0)
SC Freiburg–VfL Wolfsburg 2-1 (1-1)
Mainz 05–Bayern München1-3 (0-1)

Pénteken

Nürnberg–E. Frankfurt3-0 (0-0)

Vasárnap

Bayer Leverkusen–VfB Stuttgart15:30
Mönchengladbach–Schalke 0417:30 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!