Bár még négy találkozó hátravan a Premier League 23. fordulójából, a Manchester City–Wolverhampton találkozó jó eséllyel pályázik a hétvége meccse címre. A mérkőzésen hét gól esett, amely önmagában nem meglepő, az viszont igen, hogy ebből a hét találatból a vendégek is alaposan kivették a részüket: az esélyesebb manchesteriek 4-3-ra diadalmaskodtak.

 
Carlos Tévez, a Manchester City dirigense

Tévezék ezzel a városi rivális MU elé, a táblázat élére ugrottak. A Vörös Ördögök ma a Tottenham elleni rangadón „válaszolhatnak”. Valamelyest sikerült átmentenie múlt hétvégi formáját erre a hétre is a Chelsea együttesének. A Kékek az FA Kupában aratott 7-0-s siker után ezúttal 2-0-ra győztek hazai pályán, így a szurkolóik, és a tréner, Carlo Ancelotti is vehet egy mély lélegzetet.

Négy hét pihenő után a 18. fordulóval végre folytatódott a német bajnokság is. A közel egy hónapos szünet látszólag nem sokat változtatott az erőviszonyo­kon. A hétvége nyertese ismét a listavezető Dortmund, amely még pénteken győzött 3-1-re az őt addig is csak tisztes távolból üldöző Leverkusen otthonában. Mivel szombaton a leverkuseniekkel azonos pontszámmal álló Mainz is kikapott, az éllovas előnye immár 13 pont a tabella élén. A Stuttgart vendégeként 1-0-s vereséget szenvedő mainziaknál Szalai Ádám fél órát töltött a pályán.

Huszti: túl a Zeniten?

Huszti Szabolcsot, a Zenit középpályását állítólag szeretné megszerezni a spanyol labdarúgó-bajnokság kiesőjelöltje, a Real Zaragoza. A szentpétervári alakulat hajlandó is lenne kölcsönadni az utóbbi időben kevés játéklehetőséget kapó magyar légióst. Filipovics Vladan játékosügynök szerint egyáltalán nem biztos, hogy Huszti Spanyolországban köt ki. „Szabolcsnak még majdnem két évre szól a szerződése. Kevesli az eddig kapott játéklehetőséget, ezért nem zárkózunk el az esetleges tárgyalások elől, de nem akar mindenáron távozni” – fogalmazott Filipovics.

Hesz Tamás

Premier League, 23. forduló:

Chelsea–Blackburn Rovers 2-0 (0-0)
ManCity–Wolverhampton 4-3 (1-1)
Stoke City–Bolton Wanderers 2-0 (1-0)
West Bromwich Albion–Blackpool 3-2 (1-1)
Wigan Athletic–Fulham 1-1 (0-0)
West Ham United–Arsenal 0-3 (0-2)

Vasárnap:

Birmingham City–Aston Villa 13
Sunderland–Newcastle United 13
FC Liverpool–Everton 15:05
Tottenham Hotspur–Manchester United 17:10

 Bundesliga, 18. forduló:

VfB Stuttgart–FSV Mainz 05 1-0 (0-0)
VfL Wolfsburg–Bayern München 1-1 (0-1)
FC Nürnberg–Borussia M.gladbach 0-1 (0-1)
FC St. Pauli–SC Freiburg 2-2 (1-0)
Werder Bremen–1899 Hoffenheim 2-1 (1-0)
FC Schalke 04–Hamburger SV0-1 (0-0)

Vasárnap:

Eintracht Frankfurt–Hannover 96 15:30 ó
FC Kaiserslautern–1. FC Köln 17:30

Pénteken játszották:

Bayer Leverkusen–Borussia Dortmund 1-3 (0-0)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!