A magyar labdarúgó-válogatott szerdán Székesfe hérvárott Litvániával zárja az évet. Egervári Sándor szövetségi kapitány már kijelölte a keretet. A kapitány az Európa-bajnoki selejtezőkön részt vett játékosokra épít, hiszen a válogatott a csoportjában a második helyen várja a tavaszi folytatást.

 
Egervári Sándor

A kapitányt kérdeztük: mit tud a litvánokról?

– Nagyszerű a csapatjátékuk. A nemzetközi rangsorban azonos helyen tanyáznak, mint mi. DVD-n megnéztem azt a mérkőzésüket, amikor idegenben Eb-selejtezőn legyőzték Csehországot 1-0-ra, és a spanyolok elleni meccset is, amelyen 3-1-re kikaptak. Nem könnyű ellenfél, de bízom abban, hogy a játékosok megismétlik az utóbbi meccseken látott lendületet és küzdést.

– Van egy újonc a csapatban.

– Valóban, meghívtam Kádár Tamást, a Newcastle védőjét, aki több alkalommal bizonyított már a Premier Ligában.

– Van egy visszatérő is.

– Hála istennek, Hajnal Tamás már kiheverte a sérülését, a magyar csapat egyik húzóembere, és olyan labdarúgó, akinek jelenléte sokat segít a jó szellem kialakításában.

– Voltak feszültségek a válogatotton belül. Jelenleg mi a helyzet?

– Feszültségről nem beszélhetek, igaz, volt egy affér Huszti Szabolcs szereplésével kapcsolatban, akit egyébként nagyon jó játékosnak tartok. Ő döntött úgy, hogy nem kíván a nemzeti csapat tagja lenni. Ám most úgy érzem, hogy egységes a csapat, egymásért hajtanak és küzdenek a játékosok.

– Sokat beszéltek és dicsérték az utóbbi időszakban Elek Ákost, akinek vitathatatlan érdemei voltak a finnek elleni mérkőzésen.

– Nagyon tehetséges labdarúgónak tartom, még sokra viheti. Nem csak a klubjában, a Videotonban, hanem válogatottban is meghatározó a szerepe.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!