Október elején állt utoljára a Premier League élén a Manchester United, ám az év utolsó napján visszaveheti a vezetést a városi rivális Citytől – igaz, könnyen lehet, hogy alig több mint 24 órára. A két csapat közti kétpontos különbség karácsony másnapján tűnt el, amikor a United átgázolt a Wiganen (5-0), míg a mérkőzést követően már csak jobb gólkülönbsége miatt első City 0-0-s döntetlent játszott a West Bromwich ellen.

 
Gála készül Manchesterben?

Az előzés nagyszerű ajándék lenne Sir Alex Ferguson számára, aki a találkozó napján ünnepli hetvenedik születésnapját. A skót tréner világraszóló sikereit november elején már megénekeltük, akkor volt ugyanis a huszonötödik évfordulója annak, hogy átvette a Vörös Ördögök irányítását. A köszöntés akkor nem sikerült a legméltóbbra, az MU ugyanis sovány 1-0-s győzelmet aratott a Sunderland felett, ráadásul az az egy találat is öngól volt, a játékosoknak így akad némi törlesztenivalójuk szombaton a Blackburn ellen.

Az Arsenalnál a bajnoki szereplés nem ad okot túlzott örömre, a gárda karácsonykor a Wolverhampton ellen játszott 1-1-s döntetlent, a szurkolók ajándékáról így a vezetőségnek kellett gondoskodnia: „a papírmunka még hátra van, de bizonyosan állíthatom, hogy Thierry Henry két hónapra újra a miénk” – mondta pénteken Arséne Wenger vezetőedző. Az Ágyúsok a január 21-én kezdődő Afrikai Nemzetek Kupája alatt két csatárukat, az elefántcsontparti Gervinhót, valamint a marokkói Samakot is kénytelenek lesznek nélkülözni, így került szóba a New Yorkban játszó, de az amerikai bajnokság lezárása, vagyis november óta a csapattal edző Henry kölcsönvétele. A 34 éves francia csatár 1999 és 2007 között 370 mérkőzésen 226 gólt szerzett az Arsenal színeiben, ezzel a klub történetének legeredményesebb futballistája, a közelmúltban szobrot is kapott az Emirates Stadion bejáratánál. A játékos legkorábban a Leeds elleni, január 9-i FA Kupa-mérkőzésen léphet pályára.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!