Ebben a családban a labdáé a főszerep, hiszen az édesapa a Salgótarjánban és Egerben szerepelt az NB I-ben. A három srác Tarjánból a Sándor Károly Akadémiára került, majd az MTK-hoz. Simon András jelenleg a holland Excelsior Rotterdam játékosa, ikertestvére, Ádám a Szombathely középpályása, Attila pedig szintén a Vas megyei csapat csatára. Az ikrek mindketten ott voltak az Egyiptomban nagyszerűen szerepelt utánpótlás-válogatottban, amely a világbajnokságon bronzérmet szerzett, és mindketten meghatározói voltak az együttesnek.

Andrásra, még vb előtt felfigyeltek Liverpoolban is, 2008-ban került ki a Beatles városába, ahol az élvonalbeli klub második csapatának oszlopos tagja lett. Az elmúlt évben kölcsönadták Spanyolországba a másodosztályban szereplő Cordoba együttesének. Elmondása szerint nagyon örült ennek, mert így legalább lehetősége nyílt felnőtt csapatban szerepelni, és megízlelni, hogy milyen a latin foci. Ezt követően visszatért Liverpoolba, de közben felfigyeltek rá a hollandok, Rotterdamba, az Excelsiorhoz hívták, ahol az elmúlt héten már be is mutatkozott: a Willem elleni meccsen negyedóra játékra kapott lehetőséget, és 4-0-ra nyert a csapata.

Ádám a Szombathely védekező középpályása, sokáig együtt szerepelt nála öt perccel idősebb fivérével. Elmondta, nagyszerű érzés, hogy ikertestvére ilyen jó csapathoz került, és bízik benne, meg fogja hálálni a hollandok bizalmát. Ami meg a saját szerepét illeti, náluk – ugyanúgy, mint bátyjánál Hollandiában – az a legfontosabb cél, hogy bennmaradjanak az első osztályban.

A három fiú közül a leggyorsabb Attila, aki két évvel idősebb az ikreknél. Elmondta, hogy Ádám a legkreatívabb, András pedig „életveszélyesen” jó csatár. Ő maga sajnos sérült jelenleg, egy téli teremtornán szenvedett súlyos térdsérülést, és csak nemrég kezdte el a rehabilitációt. Neki is az az elsődleges célja, hogy csapatuk bent maradjon, és hogy együtt szerepelhessen a testvérével. Arra a kérdésre, hogy mi a vágya, azt mondta: csak gyerekkorukban játszottak együtt egy csapatban, de bízik benne, egyszer még sor kerül rá megint, hogy a három Simon ugyanabban az együttesben futballozzon.

A fiúk édesanyja, aki első pillanattól kezdve férjével együtt támogatja a fiúk labdarúgó-pályafutását, arra a kérdésünkre, hogy mennyire hasonlítanak egymásra az ikrek, úgy válaszolt: amikor a srácok együtt vannak Szombathelyen, nincs probléma. Ám aki csak az egyikükkel fut össze, és netán csupán látásból ismeri a másikat, bizony könnyen összekeveri őket.

Természetesen kíváncsiak voltunk az édesapa véleményére is, aki megemlítette, hogy mikor járni kezdtek a gyerekek, már labdát kaptak, és ha nem is szisztematikusan a labdarúgásra, de mindenképpen a sportra nevelte őket. Aztán persze nagyon örült, mikor kiderült, hogy mindhármuknak érzéke van a focihoz, és nagyon büszke arra, hogy András és Ádám világbajnoki bronzérmet nyert az egyiptomi utánpótlás-világbajnokságon. Az apa bízik abban, hogy András meg fogja találni a helyét a felnőttek között a holland bajnokságban, a Szombathely pedig bennmarad az NB I-ben, és hogy ebben szerepet fog játszani Ádám és Attila is.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!